Boekenwurm

Gelezen: Suzie gaat tekenen – Jaap Robben & Benjamin Leroy

Ik won de laatste weken een aantal kinderboeken bij het Leesmagazine van Bol.com. Het schattige roze Suzie gaat tekenen was er ook zo eentje. Het bleef door de verhuis even liggen en dus ongelezen. Maar gelukkig kan je kinderboekjes snel tussendoor lezen. En dus volgt nu toch de review.

Auteur: Jaap Robben & Benjamin Leroy
Uitgeverij: Gottmer

Suzie gaat tekenen is een stevig boekje. De pagina’s zijn wat dikker, zo kunnen ze beter tegen een stootje. De rozige tint geeft het verhaal iets zacht maar tegelijk ook iets mega girly-girly. En dus wel passend bij Suzie, die de hoofdrol speelt in het verhaaltje.

Suzie maakt een schilderij van hond.  Als het schilderij af is, blijkt ze hond getekend te hebben met 5 poten. Maar dat is niet erg, dan tekent ze hond toch ook gewoon in het echt een vijfde poot bij? Maar met de gevolgen houdt ze niet echt rekening en hond struikelt over z’n poten. Dus geeft ze hem vleugeltjes en vogels als gezelschap. En zo blijft Suzie maar tekenen en loopt het helemaal uit de hand.

De stijl is redelijk eenvoudig, clean maar heeft wel leuke details. Het combineert de leuke figuurtjes met heerlijk kinderlijk gekrabbel. De combinatie van beide geeft het verhaaltje echt iets leuks en grappigs. Je leeft mee met Suzie en gaat mee op in haar tekenwereld. Gelukkig loopt het verhaaltje ook gewoon goed af ;).

Het is een leuk kinderboekje, vooral voor meisjes. Het speelt zich af en in een toffe fantasiewereld met een hoekje af. Alles kan. En dat maakt het wel een verhaaltje om van te genieten.

Ik kreeg een exemplaar cadeau van het Leesmagazine van Bol.com.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Suzie gaat tekenen – Jaap Robben & Benjamin Leroy

Geef een reactie