Boekenwurm

Gelezen: Sorry – Stefan Boonen & Jan Van Lierde

Na Dank je wel en Verliefd ben ik grote fan van de boekjes die Stefan Boonen met Jan Van Lierde maakte. Het zijn eenvoudige maar tegelijk prachtige kinderboeken. Onlangs kwamen ze met een nieuw boekje: Sorry. In de herkenbare stijl, ik was meteen Verliefd. Ik kreeg een recensie-exemplaar van de uitgeverij.

Auteur: Stefan Boonen & Jan Van Lierde
Uitgeverij: Van Halewyck

Het verhaaltje gaat over Marcus. Mama is boos op hem. Want ja, Marcus is misschien wel wat stout geweest. En hij zou graag hebben dat mama niet meer boos is. Dus past hij verschillende tactieken toe. Hij biedt hulp aan, hij wil voor bloemen zorgen. Hij overweegt zelfs om ergens anders te gaan wonen. Tot hij plotseling het licht ziet en het codewoord gevonden heeft. Sorry.

De linkerpagina is telkens heel sober en eenvoudig en toont vooral Marcus en z’n mama. De rechterpagina’s zijn prachtige, kleurrijke platen die de wereld achter het verhaal laten zien. Ze zijn superleuk om gewoon naar te kijken en alle elementen te ontdekken. Het boekje heeft alle elementen om weer een prachtige topper te zijn.

Ik kijk nu al ongeduldig uit naar het volgende boekje van Stefan Boonen en Jan Van Lierde. De verhaaltjes zijn echt eenvoudig, ze zijn het nooit ver gaan zoeken. Maar ze worden op zo’n mooie manier gebracht dat je niet anders kan dan het mooi vinden. Een succesrecept dat nog niet snel veranderd moet worden.

Ik kreeg een recensie-exemplaar van Uitgeverij Van Halewyck, dat verandert niks aan mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Sorry – Stefan Boonen & Jan Van Lierde

Geef een reactie