Klein en groot geluk, Varia

As we speak #25

As we speak in een ietwat nieuwe formule. Elke keer wil ik een paar elementen uitlichten waar ik iets nuttigs over te zeggen heb. Ik moet niet meer noodzakelijk alle vakjes opvullen. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Kelly, die hem weer haalde bij Kelly.

VERBOUWT

close-up-door-focus-101808
Photo by PhotoMIX Ltd. from Pexels

Ik ben verhuisd! Hoera! Finally, na twee jaar verbouwleed. Er moeten nog wat Ikea-pakketten in elkaar gestoken worden en mijn boekencollectie moet nog verhuizen. Maar ik woon eindelijk in het huis waar ik zoveel tijd en geld in gestoken heb. Mocht de verwarming nu nog deftig werken, ik zou nog meer content zijn. Die chauffagist dat is een verhaal apart in mijn verbouwing. Amai. Een verkorting van mijn leven, maar kom. Ik ben verhuisd.

LEEST

Bijzonder weinig door die verhuis. Al drie weken gaat alle tijd naar dozen inpakken, verhuizen, kasten in elkaar knutselen en dozen weer uitpakken. Behalve wat schamele leesuurtjes op de trein, is er nog niet veel meer van gekomen. Maar sinds de vorige As we speak kon ik toch 8 boeken aan mijn ‘gelezen’-lijstje toevoegen. Vooral kinderboeken, dat leest snel ;). Ik las Geek Girl #1 en geraakte wat verknocht aan de reeks, deel 2 zal dus niet lang op zich laten wachten. Daarna las ik Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp en Circe van Nell De Smedt. En toen begon ik aan de kinderboeken, vier op een rij: Zus & Broer van Rocio Bonilla, Sssjt! Oogjes dicht van Tine Mortier & Yoeri Slegers, Suzie gaat tekenen van Jaap Robben & Benjamin Leroy en Sorry van Stefan Boonen en Jan Van Lierde. Voor het moment lees ik Fokking Druk van Thijs Launspach, als de treinen wat meewerken, kan ik daar woensdag hopelijk de review van online zetten. Daarna probeer ik een spurtje in te zetten om toch weer wat leesvoer te verwerken.

KIJKT

Het zijn boeiende tv-dagen. En door diezelfde verhuis, kon ik nog niet alles zien wat ik wilde. Gelukkig heb ik een maand Play More van Telenet (Pitch Perfect 3 op repeat!) door de nieuwe aansluiting en kan ik kijken wat ik wil uit de TV-gids zonder dat ik het moest opnemen :). Bovenaan mijn favorietenlijstje momentje: Blind Getrouwd. Het moet nog wat op gang komen, maar het is echt een guilty pleasure. De afgelopen weken keek ik ook naar De Dag, Facebook en ik en Hanne Danst. Al moet ik er wel nog een paar afleveringen van inhalen. Over water vond ik dan weer een grote teleurstelling, ik bleef hopen dat het plaatje in elkaar zou passen, maar helaas. Gelukkig komt binnenkort De Mol er weer aan! En vorige week zag ik de aflevering van Bargoens over Stig Broeckx. Tonnen respect voor wat hij doet en hoe hij met een glimlach blijft volhouden. Ik kan er nog veel van leren.

Hoe was het bij jou de afgelopen weken?

Getagd ,

6 gedachten over “As we speak #25

  1. Ik genoot ook van De Dag en kijk elke week trouw naar Blind Getrouwd. Ook Studio Tarara vind ik niet slecht. Er is altijd wel minstens een stielman die je tijdens zo’n momenten jaren van je leven kost. Helaas…

  2. Over Water vond ik niet slecht, maar wel heel langdradig… De Dag was daarentegen beter, maar het hoefde ook niet langer te duren naar mijn goesting.
    Facebook en ik vond ik toch wel heel confronterend!

  3. Hoera voor de verhuis! Zelf genoot ik ook enorm van De Dag en Hanne danst. En sinds zondagavond heb ik ook eens gekeken naar Undercover. Ziet er alvast wat veelbelovender uit dan Over Water, want daar bleef ik toch serieus met op mijn honger zitten. En De Mol, daar kijk ik ook wel naar uit!

  4. Zo blij dat de verbouwing eindelijk achter de rug is en jullie konden verhuizen. Het moment waarop je die in elkaar gemonteerde Ikea-kasten mag vullen met je boeken is echt iets om naar uit te kijken. Ik ben totaal niet meer mee met wat er op tv verschijnt. Eigenlijk lijk ik steeds minder te zien met uitzondering van af en toe eens een film.

Geef een reactie