Klein en groot geluk

Concert: Florence & the Machine – High as hope Tour

Afgelopen donderdag stonden Florence & the Machine in het Sportpaleis. Na twee keer Rock Werchter, zag ik ze deze keer dus eens binnen aan het werk. Een andere setting maar daarom zeker niet minder goed. Florence was zoals ik hoopte één brok energie met een bomvolle zak zangtalent.

Florence_High_as_hope

Het concert bevestigde wel nog maar eens dat voorprogramma’s duidelijk niet mijn ding zijn. Voor mij eerder een zootje ongeregeld op een podium, die Young Fathers. Amai, het perfecte excuus om een drank je te halen. Maar Florence stelde uiteraard niet teleur. Het concert was alles wat ik er van verwachtte. Een brok energie op het podium, ze huppelt van links naar rechts van voor naar achter en blijft terwijl vlekkeloos zingen. Chapeau! Ik ben elke keer opnieuw onder de indruk.

Ze praat niet zo superveel tussen haar nummers door. Maar als ze dat doet, kan je denken dat je bent toegetreden tot één of andere sekte. Hoe krachtig ze in haar nummers klinkt, zo dromerig, zweverig en kwetsbaar klinkt ze in haar praten. Een séance, een poging tot hypnose. Een bosnimf die je probeert te betoveren in haar praten. Dat beeld kon ik het hele concert niet loslaten.

Maar haar muziek staat als een huis. Ze wisselt haar klassiekers feilloos af met nieuwe nummers. Ze zingt vlekkeloos. En terwijl loopt ze rond op dat podium met een conditie waar ik superjaloers op ben. Een topmadam die elke keer opnieuw zorgt voor een steengoed concert. Het was intussen al de derde keer dat ze mij van m’n sokken kon blazen. Ik ga met plezier nog eens terug als ze nog eens naar België afzakt.

Haar CD’s draai ik de komende weken nog een aantal keer op repeat. Je weet welke muziek er speelt als je mij tegenkomt met m’n iPod in m’n oren. Ik ga gewoon nog wat nagenieten van Florence. Het was weer een topavondje!

Ben jij fan van Florence? Was jij er ook bij in het Sportpaleis?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Concert: Florence & the Machine – High as hope Tour

  1. Ondanks dat ik haar muziek wel kan smaken was ik er niet bij. Maar vandaag hoorde ik van enkele mensen wel hoe goed het was en grappig ook hoe slecht het voorprogramma was. Een enorm contrast dus blijkbaar maar na alles wat ik hoorde is Florence dus wel eentje die ik op mijn to see/hear lijstje kan aanvullen.

  2. Ik vond haar geweldig <3 ben nog maar net fan, dankzij bovenstaande 'goannelies' eigenlijk die mij mee naar het concert sleurde! Wat een stem, wat een lyrics!

Geef een reactie