Boekenwurm

Gelezen: Bukkie – Marc de Bel

Een nieuwe Marc de Bel! Hoera! Als in ‘ongeduldig trappelen tot ik hem kan lezen’. Bukkie in handen hebben en hem zo snel mogelijk proberen uit te lezen. En spijt hebben als het boek uit is, want het is uit en nu moet ik weer wachten. Maar tegelijk ook blij, want het was weer een heerlijk avonturenverhaal met een hoek af.

Auteur: Marc de Bel
Uitgever: Van Halewyck

Voor Stef is de vakantie begonnen. De hete zomerdagen brengt hij door in het zwembad thuis of in de boomhut achteraan de tuin. Het liefst doet hij dat met buurmeisje Sterre. En Bukkie. Bukkie is een Vlaamse Reus (konijn) die wat klein uitgevallen is en daardoor niet in aanmerking komt voor wedstrijd. Stef vindt dat niet erg en zorgt graag voor Bukkie.

Op het nieuws is ophef over een meteoriet die op de aarde zou neerstorten. Als het moment nadert, ziet het er meer en meer naar uit dat de meteoriet (herleid tot een kiezelsteentje) in de buurt van Kruisem zal neerstorten. Alles voor een leuk verhaal is dus weer aanwezig.

Ik ben fan van de cover. De ster in het midden is uitgesneden uit de hardcover waardoor je meteen binnen kijkt in het verhaal. Superleuk gedaan, het is eens iets anders. En de donkergroene kleur geeft het verhaal wel een leuk sfeertje. Want Bukkie is weer een leuk avonturenverhaal op z’n Marc de Bel’s. Een recept dat nog lang niet versleten is, dat is duidelijk.

Ook leuk is dat de nieuwe media wel hun weg vinden naar de verhalen van Marc de Bel maar dat het offline avontuur nog steeds de bovenhand heeft. En dat vind ik nog steeds een pluspunt. Het oldschool, heerlijk ravotten in de bossen en de tuin. Dat heeft nog altijd echt zijn meerwaarde! De KSA’er in mezelf vindt dat positief.

Ik kreeg een recensie-exemplaar van Uitgeverij Van Halewyck. Dat had geen invloed op mijn eerlijke mening.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Bukkie – Marc de Bel

Geef een reactie