Varia

Tag: Iemand iets drinken?

Blogdagen die ik te laat heb kunnen voorbereiden, vul ik al eens graag met een stokje. Ik zag er onlangs bij Leve Lieze nog eentje passeren over drinken. Alcohol. Nu niet meteen een onderwerp waar ik me graag mee associeer maar anderzijds vond ik het wel een leuk stokje. Dus neem ik het graag over.

cheers-drink-group-544961

Op een terras drink ik graag …

Cocktails, mocktails, gin tonic, cava of witte wijn. Goed fris. Dan is dat puur genieten. Maar laat duidelijk zijn dat ik even goed kan genieten van den pomton, bitter lemon of agrum. En dat ik dat ook vaker drink dat de alcoholische opties. Ik ontdekte zo ook Gin Free gin die mij best wel kon bekoren. Maar het gaat hier nu eenmaal rond alcohol. Zei er iemand citrusvruchten? Ik hou dus meer van de iets bitterdere dingen.

Wijn for life of bier all the way?

Ik kan van allebei genieten eigenlijk. Witte wijn kan me wel bekoren, goed fris maar wel smaakvol. En dan kan er ook al eens een tweede glas af. Maar een blond biertje of een triple vind ik ook wel lekker. Al blijft dat meestal wel bij eentje. Rode wijn is een no go wegens totaal niet lekker. Ik ben een gelegenheidsdrinker. Als ik naar de Brouwerij van Wilderen ga, vind ik het logisch dat ik daar een gin tonic of een biertje drink. Maar niet elk café-bezoek hoeft voor mij gepaard te gaan met alcohol.

Wat dronk je op je 16e?

Geen idee. Niet veel wellicht. Ik ben nooit een grote fuiver geweest. Dus wellicht dronk ik weleens wijn uit papa zijn glas of proefde ik al eens van zijn bier. Maar veel meer zal het nooit geweest zijn. Dat zit er nu trouwens nog steeds niet in. Ik ben nog nooit zat geweest in mijn hele leven. Controlefreak enzo.

Het smerigste dat je ooit dronk?

Aperol Spritz. Eikes. Bah. Foei, foei. En voor de rest de meeste sterke dranken (whisky, limoncello, cognac, porto, martini …). De enige uitzondering is Appelkers Jenever. Cocktails lust ik trouwens enkel als er gin of tequila inzit. Die met rum, cointreau … zijn bv. zelden mijn ding.

Op vakantie drink ik …

Overdag vooral veel water of frisdrank als ik suikers nodig heb. Zeker op warme bestemmingen. In Frankrijk mag er ’s avonds dan al eens een glas wijn volgen. Ik testte in Turkije ooit de cocktails maar schakelde de dag nadien toch maar weer over op frisdrank wegens mierzoet en niet mijn ding.

Enkel drinken bij gelegenheden of ook thuis?

Enkel bij gelegenheden eigenlijk. En nog in beperkte mate. Ik kan genieten van een glas, soms ook van twee maar dan heb ik het al ver gehad en schakel ik terug over op frisdrank. Thuis trek ik heel uitzonderlijk eens een fles open. Op een warme zomeravond als ik met een boek in de tuin wil genieten bv. dan kan dat al eens gebeuren.

Hoe zit dat met jouw drinkgedrag? Neem het stokje gerust over als je interesse hebt.

Getagd , ,

0 gedachten over “Tag: Iemand iets drinken?

  1. Oei, ik vrees dat ik hier niet veel antwoorden zou kunnen geven vermits ik eigenlijk niets van alcohol drink. Deels omdat mijn suiker daar gek op reageert, maar in de eerste plaats omdat ik het blijkbaar gewoon niet lust. Dus wat ik het meeste drink is water (met een smaakje), cola zero (of de zero met kers) en thee. Oh en af en toe chocomelk want daar is moeilijk aan te weerstaan.

  2. Aperol Spritz drink ik net heel graag 😀 Luidt steevast het terrasjesseizoen in. Op een terrasje drink ik liever alcohol eigenlijk, ik ben niet zo voor frisdrank en helaas is dat in veel cafés nog altijd de enige niet-alcoholische optie (behalve water). Een fris glas rosé, laat maar komen!

Geef een reactie