Klein en groot geluk, Struggle of life

As we speak #26

As we speak in een ietwat nieuwe formule. Elke keer wil ik een paar elementen uitlichten waar ik iets nuttigs over te zeggen heb. Ik moet niet meer noodzakelijk alle vakjes opvullen. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Kelly, die hem weer haalde bij Kelly.

LEEST

De vorige As we speak kwam wat laat, waardoor deze er weer snel achter komt. Niet zoveel gelezen dus intussen. Vier boeken voeg ik toe aan het ‘gelezen’-lijstje. Ik las Fokking Druk van Thijs Launspach uit en ik stak er best nog wel veel van op. Daarna ging ik voor de nieuwe van Marc de Bel, Bukkie is weer een superleuk avontuur. Weer wat ‘vakliteratuur’ met De Bullet Journal-methode van Ryder Carroll. Ik was wat teleurgesteld, dat lees je zondag op m’n blog. En momenteel lees ik de laatste pagina’s van Schildpadden tot in het oneindige. Mijn eerste boek van John Green. Het kan me wel bekoren. De review volgt volgende week woensdag.

KIJKT

https://www.youtube.com/watch?v=nzWBF5Hngo4

De Mol is terug. Al was ik superteleurgesteld na de eerste aflevering, was het dit maar? Hopelijk gaat het niveau spectaculair omhoog in de volgende aflevering. Hetzelfde heb ik wat met Blind Getrouwd. Het lijkt precies een minder seizoen. Geen verbazende ups maar ook geen duidelijke downs. Het kabbelt een beetje verder. Gelukkig zorgt Thuis wel voor spanning en suspense. De moordenaar van Karin, wie slaat Judith en werd Stan echt wel misbruikt door Jacques? Het dramagehalte in Thuis compenseert momenteel het gebrek in andere programma’s. Tussendoor is er eindelijk terug koers op tv en is er Extra Time Koers. Oh ja en Undercover, dat kijken we ook. Al moet de drive daar precies toch ook nog wat in komen. Onze digicorder draait momenteel niet bepaald overuren wegens gebrek aan goed aanbod.

EET

Vrij gezond. Ik doe aan foodprepping. Dat wil zeggen dat ik ’s avonds mijn slaatje voor de dag erna klaarmaak. Zo slaag ik er toch in om elke middag een hoop groentjes binnen te spelen. Ik vul ze aan met kaas en tegenwoordig neem ik ook geen brood meer mee aangezien de slaatjes wel genoeg vullen voor een namiddag. Al is het nog niet echt te merken aan de weegschaal. Ik zou het aantal looptochtjes moeten kunnen optrekken naar 3 à 4 per week maar dat laat mijn agenda momenteel niet echt toe. Daar heb ik het komende maandag nog over!

VERBOUWT

IMG_6093

Het project van de afgelopen twee weken was de boekenkast. Mijn pronkstuk. Het enige wat ik zelfs voor de verbouwing al wilde! Die steekt intussen in elkaar. 4 Ikea-Billy’s met opzetstuk. Het plan is om er nog een halve bij te kopen. We kunnen nog wel wat plaats gebruiken voor administratie en mijn bullet joural- en handlettering-materiaal. Ik hoop de boeken de komende maanden ook te indexeren zodat ik in mijn Google Drive een nog beter overzicht heb met alle informatie. De verwarming lijkt ook al iets beter te werken, al zijn er hier en daar toch nog wat gebrekjes waar we ons momenteel nog vragen over stellen. Hopelijk vinden die in de komende weken ook een oplossing!

Hoe gaat het met jou?

Getagd ,

0 gedachten over “As we speak #26

  1. Wij kijken ook naar De Mol, eindelijk koers??? Och ik word er zenuwachtig van als Zoetie kijkt… gelukkig lees ik graag… uren koers voor Zoetie, uren leesplezier voor mezelf.

  2. Ik ben zwaar jaloers op de boekenkast!
    Tv, klopt helemaal. Ben zondag ook op mijn honger blijven zitten, maar nu het spel echt kan starten, zal het wel snel beteren denk ik. Al dient koers hier (voor mij dan toch) als achtergrondgeluid tijdens een dutje 😊

  3. Tof hé, wanneer je die boekenkasten terug kan vullen. We hebben precies dezelfde. Ik heb voor elke kast een extra plank gekocht zodat ik er nog meer boeken in kwijt kan. 😉

Geef een reactie