Boekenwurm

Gelezen: Schildpadden tot in het oneindige – John Green

Ik heb bij mijn weten nog nooit een boek van John Green gelezen. Maar aangezien de bloggerscommunity redelijk enthousiast was over Turtles all the way down (de Engelse variant van het boek), stond het boek toch op de wishlist. De bibliotheek bracht soelaas, ze zijn echt mee met de Young Adult-boeken! Lezen maar dus.

Auteur: John Green
Uitgever: Gottmer

Aza mist een vijs. Dat is het minste wat je kan zeggen. Ze verliest zichzelf constant in angstaanvallen. Maar Daisy is haar beste vriendin en neemt dat er graag bij. Op een dag blijkt een belangrijke miljardair uit de stad vermist. Wie een tip naar zijn schuilplaats kan geven, krijgt een grote som geld. Daisy ruikt het geld en Aza komt daarbij wel van pas. Want zij was vroeger bevriend met de zoon van de miljardair, een unieke kans om een centje bij te verdienen dus. En dus gaan de dames op zoek. Een verhaal over vriendschap, mentale gezondheid, fanfiction en aantrekken en afstoten.

Ergens is het verhaal voor mezelf wel wat herkenbaar. Jezelf verliezen in zo’n paniekaanval, been there, done that. En daar tegen vechten is niet eenvoudig. Dat stuk van het verhaal is dus heel juist beschreven, je leeft helemaal met Aza mee in haar strijd tegen de aanvallen. Overal het algemeen is het ook gewoon een heel goed boek. Een meeslepend verhaal dat toch niet te traditioneel is. Toch had ik wat tijd nodig om er in te komen. Want de eerste pagina’s zijn niet bepaald vlot. Het is wat zoeken naar de drive maar eens op gang, stopt het wel niet meer. Al keert de ‘chaos’ uit de eerste pagina’s wel wat terug in de laatste pagina’s.

De cover is opvallend en eenvoudig. Het is de spiraal van angsten waar Aza in wordt meegesleurd. Door de knalkleur springt de cover er wel uit. En dat is positief want het verhaal mag wel opvallen en aandacht krijgt.

Getagd , , , ,

Geef een reactie