Boekenwurm

Gelezen: Voorlopers – Mirjam Hildebrand

Ik hou wel van Young Adult boeken. Ze lezen vlot, zijn vaak zo’n 300 pagina’s waardoor je heel wat leesvoer kan verslinden op korte tijd. En ze hebben meestal ook een heerlijk fantasiekantje wat ‘volwassen lectuur’ vaak links laat liggen. Het geeft het verhaal iets boeiend, iets meeslepend. En dus verslond ik mijn volgende exemplaar.

IMG_6041

Auteur: Mirjam Hildebrand
Uitgeverij: Kluitman

Vorig jaar las ik heel wat reviews over Voorlopers. Ze waren dubbel. Sommigen vonden het een heel goed boek, hier en daar zag ik ook mensen die wat minder enthousiast waren. Toen ik het boek in de bibliotheek van Sint-Truiden zag liggen, nam ik het toch maar eens mee. Zo kon ik zelf gaan ontdekken wat ik vond van het boek.

Voorlopers gaat over Emma. Ze voelt zich speciaal, anders dan alle anderen. Ze voelt mensen heel goed aan. Ze weet steeds wat er scheelt met haar broertje als hij huilt. Een grote hulp voor haar moeder want haar vader vertrok toen haar broertje nog geboren moest worden. Op weg naar school botst Emma op de mysterieuze Philana. Zij vertelt Emma dat haar vader deel uitmaakt van de Voorlopers, een gemeenschap in het Zuiden van Frankrijk. En Emma is net als haar vader een Voorloper, ze bezit een gave die de mensen rondom haar niet hebben ontwikkeld.

Het voorstel om mee te gaan naar de gemeenschap klinkt aanlokkelijk. Maar Emma twijfelt. Wil ze wel terug naar haar vader? Hij liet hen wel in de steek en liet niks meer van zich horen. Maar de nieuwsgierigheid haalt het en samen met Philana reist ze af naar Zuid-Frankrijk. Ze komt er terecht in een groep mensen die zijn zoals zij. Mensen die hun gave zelfs nog meer hebben ontwikkeld. Maar niet iedereen lijkt enthousiast over haar komst.

Voorlopers is een vlotte Young Adult. Het verhaal neemt je mee en zorgt ervoor dat je verder wil blijven lezen. De aanloop is wat lang waardoor het einde plots heel snel moet vooruit gaan. En dat is wel wat spijtig. Maar daarnaast is het wel een goed debuut van Mirjam Hildebrand. Het is een origineel verhaal, er zit een vleugje romantiek in, genoeg spanning en mysterie. Een goeie mix dus.

Getagd , , , , ,

Geef een reactie