Struggle of life

Lopen in een team, hoedoededa?

Toen ik bij de start van #40dagenbloggen een ‘Vragen staat vrij’-momentje lanceerde, kreeg ik een hele hoop vragen van medebloggers voorgeschoteld. Intussen antwoordde ik al op de vraag van Zwartraafje over welke bands ik nog wilde zien en ik beantwoordde de vraag van Evi’s Journey over hoe het met mij ging. Diezelfde Evi stelde mij nog een vraag en die beantwoord ik graag vandaag! Voor zij die nog een vraag stelden, ze komen de volgende weken zeker nog aan bod. Ook na #40dagenbloggen dus.

De vraag:

Ik ben heel benieuwd naar hoe je het aanpakt om in team te gaan lopen!

Laat mij beginnen met te zeggen dat team in ons geval een groot woord is. Wij zijn gewoon 5 topbuurvrouwen die af en toe samen gaan lopen. We wilden allemaal opnieuw starten met Start 2 Run en dan hebben we dat maar samen gedaan. Ieder heeft zijn eigen niveau en ieder loopt op eigen tempo. Maar we vertrekken samen en we komen samen terug thuis. Dat is het principe :).

Hoe organiseer je dat? Eigenlijk zaten we toevallig eens samen op een brunch toen dat te sprake kwam. We hebben toen een WhatsApp-groepje gestart om te polsen naar de interesse en twee weken later deden we ons eerste looptochtje samen. Start 2 Run, les 1. Je moet het niet moeilijker maken dan het is uiteraard ;). Onze manier van lopen vraagt ook weinig organisatie. Ik of iemand anders post gewoon wanneer we gaan lopen en dan laat de rest weten of ze mee aansluiten of dat ze andere activiteiten hebben. Niet meer, niet minder. Omdat het zo’n losse formule is, loop ik de ene keer alleen, de andere keer lopen we met twee of op een goed moment lopen we alle vijf gelijk. Het scheelt van dag tot dag. Wie kan pikt in op het moment dat voor haar past en we zijn weg.

IMG_6313

En zoals ik al zei, ieder loopt op z’n eigen tempo. We starten de loopblokjes samen, maar de ene loopt sneller dan de andere. Is het loopblokje gedaan? Dan wandelen we terug tot bij de traagste en zetten van daar onze tocht weer verder. As simple as that. En doordat we in allerlei combinaties lopen, zit iedereen ongeveer aan dezelfde les of hernemen we al eens een les zodat we allemaal hetzelfde kunnen lopen. Teamspirit en al.

De loopmomentjes in team doen deugd, omdat ik mezelf daar net iets meer ontzie. Ik heb sneller het gevoel ‘dit gaat snel genoeg’. Terwijl ik alleen toch altijd sneller ga lopen waardoor ik ook veel vaker in het rood ga. Lopen in team is dus heel goed voor mijn conditie en mijn vetverbranding ;). Tussendoor ga ik af en toe nog eens solo, dan loop ik sneller maar dan zie ik dus ook veel harder af. Maar goed, dat is dan weer beter voor mijn statistiekjes. De combinatie van beiden werkt voor mij wel.

Hopelijk kunnen we dat nog een tijdje verderzetten! Intussen zitten we toch al halfweg de Start 2 Run-reeks.

Getagd , , , ,

4 gedachten over “Lopen in een team, hoedoededa?

  1. Lijkt me een hele fijne manier van lopen! Zelf loop ik meestal alleen, omdat ik nogal de neiging heb om mijn tempo aan te passen aan dat van anderen en dus veel te snel te gaan lopen dan goed voor me is. Maar jullie manier lijkt me dan top te zijn om te doen!

Geef een reactie