Struggle of life

Easy succesreceptje #3

Mijn werkdagen zijn al eens wat langer dan die van de standaard werknemer. Alleen al door de drie uur reistijd heen en terug. Een easy succesreceptje is dan al eens welkom om toch snel eten op tafel te toveren. Op het menu: pasta met pesto en Italiaanse ham.

Bereidingstijd: 20 à 30 minuten

Wat heb je nodig (voor 2 à 3 personen)?

 • linguine (of andere pasta)
 • ajuin
 • pesto (vers of uit een potje)
 • een busje room
 • olijfolie
 • pijnboompitten
 • kerstomaatjes
 • Italiaanse ham (parma of andere)
 • rucola
 • een groentebouillonblokje

Hoe maak je het?

 • Neem een pan en doe er (zonder vetstof) een handvol pijnboompitten in om te roosteren. Als ze stilaan bruin begin te kleuren en ze ruiken overheerlijk, zijn ze klaar. Als ze geroosterd zijn, doe je ze in een potje, eventueel met wat keukenrol om vrijgekomen vet te absorberen.
 • Snij een ajuin in kleine blokjes. Doe wat olijfolie in een pot en stoof er de ajuin in. Van zodra de ui glazig wordt, doe je er een soeplepel pesto bij. Als je verse pesto gebruikt, mag het iets meer zijn. Laat de pesto en de ajuin samen wat stoven.
 • Doe er een busje room bij, een half bouillonblokje en laat alles goed indikken. Proef nadien om te zien of het evenwicht tussen room en pesto juist zit. Doe er eventueel wat van het ene of het andere bij.
 • Kook de linguine met een snuifje zout zoals aangegeven op de verpakking. als de pasta gaar is, giet je hem af.
 • Snij de kerstomaatjes in de helft. En trek de parmaham in stukjes (ik ontvet ze ook aangezien ik dat vet absoluut niet lust). Haal de rucola uit de verpakking.
 • Opdien tip: Doe wat pasta in een diep bord, doe er de pestoroomsaus over. En versier met rucola, kerstomaatjes, parmaham en pijnboompitten.

Smakelijk! De foto volgt als ik het nog eens klaarmaak ;).

Wat zijn jouw easy succesreceptjes? Ik kan er nog wel wat gebruiken.

Getagd , ,

4 gedachten over “Easy succesreceptje #3

 1. Oh dat klinkt super lekker! Ik doe ook snelle pastas want na een drukke dag wil je ook graag comfort food. Mijn favorietje is met scampi, curry en appel. Eerst de scampi aanbakken en uit de pan halen. Daarna in dezelfde pan een sjalot en teentje look en wat currypouder laten bakken, blussen met visbouillon en room en dat even laten indikken. Vervolgens de pasta koken en op het einde de scampi opnieuw toevoegen aan de saus samen met de fijne stukjes appel. 🤤

 2. Een braadslee vullen met in stukken gescheurde focaccia (ik gebruik liefst één met rozemarijn), daar vervolgens gehalveerde kerstomaten en een blikje bonen in tomatensaus over verdelen en er dan kleine stukjes chipolatta op leggen. Een 20-tal minuten in de oven op 180° en het is klaar. Dit is echt één van mijn ‘ik heb geen fut maar er moet toch iets op tafel belanden’-recepten. Het is er trouwens eentje van Jamie Oliver

Geef een reactie