Boekenwurm

Gelezen: Mijn versie van jou – Christina Lauren

Je hebt zo van die boeken die alom gelauwerd worden. De reviews zijn lovend en je kan er gewoon niet omheen. Gelukkig hebben ze dat soort boeken ook in de plaatselijke bib, dat is een stuk beter voor mijn bankrekening ;). Mijn versie van jou van Christina Lauren moest dus gewoon mee naar huis. Voor ik het wist, had ik het boek helemaal uit.

IMG_6567

Tanner houdt van meisjes. Maar ook van jongens. Maar als zijn moeder een jobaanbieding krijgt in Provo, Utah, verhuist heel de familie naar daar. Provo is quasi volledig mormoons en dus zit een coming out er niet meteen in voor Tanner. Zijn familie weet het maar beschermt hem tegen het strenggelovige Provo waar ze dat nooit zouden goedkeuren.

Gelukkig heeft Tanner ook vrienden die veel minder gelovig zijn. Zij weten niet dat hij bi is maar hij kan er meer zichzelf zijn. Zijn doel is om na zijn studies in Provo naar de universiteit van Los Angeles te verhuizen. Daar zal hij volledig zichzelf kunnen zijn. Maar eerst dat jaar in Provo nog afwerken. En vakken kiezen. Tanner is best wel een goeie student en op aandringen van vriendin Autumn kiezen ze beiden voor ‘de Cursus’. Een vak waarbij je je eigen boek moet schrijven.

Tanner is niet meteen enthousiast. Tot Sebastian binnenkomt. Tanner is starstruck. Sebastian is de assistent voor het vak en hij lijkt ook meer dan gezonde interesse te hebben in Tanner. Maar laat Sebastian nu de zoon zijn van de bisschop van de Mormoonse kerk. Een stevig probleem dus. Wat moet Tanner daarmee doen?

Mijn versie van jou is zo’n mooi boek. Hartverscheurend bijna. Vreselijk om te zien hoe Tanner zichzelf niet kan zijn. Nog erger om te zien hoe de Mormoonse kerk homo’s en eigenlijk de hele LGBTQ+gemeenschap veroordeelt. Het zet je aan het denken en het doet je ongelooflijk hard meeleven met Tanner. Het boek leest enorm vlot want je wil gewoon weten hoe het verder gaat met Tanner. Het is een steengoeie Young Adult met een heel volwassen ondertoon.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 20,99 euro.

Getagd , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Mijn versie van jou – Christina Lauren

Geef een reactie