Boekenwurm

Gelezen: Dokus Pokus & de protpot – Jonas Boets

Kinderboeken zijn de leukste. Ze zitten boordevol fantasie en hebben vaak zo’n heerlijke hoek af. Een tijd geleden las ik Dokus Pokus & tante Pina. Een verhaaltje dat bleef hangen om dat het zo leuk was. Dus toen ik om een ander Dokus Pokus-boekje botste in de plaatselijke bib, nam ik het gewoon ook mee naar huis.

IMG_6568

Auteur: Jonas Boets
Uitgeverij: Van Halewyck

Dokus moet z’n zus ophalen op een schoolfeestje. Voor zijn ogen ziet hij hoe iedereen ziek wordt, vreemde kuren krijgt en er een soort van epidemie uitbreekt bij alle aanwezige leerlingen. Hoe kan dat? Wat hebben ze gegeten of gedronken? En zit die rare jongen die al heel de tijd aan de kant staat er voor iets tussen? Dokus weet het niet zo goed. Al merkt hij wel dat z’n zus vooral doet alsof ze ziek is in plaats van echt last te hebben van de epidemie.

Dokus gaat op onderzoek uit. Al is de directeur het daar niet echt mee eens. Maar Dokus blijft zoeken en roept de hulp in van papa voor het analyseren van bepaalde dingen. Wie heeft er toch voor gezorgd dat al die kinderen ziek werden? En kan Dokus verborgen houden dat ze eigenlijk een tovenaarsfamilie zijn? Je merkt het al, het verhaal heeft alles om weer een topper te zijn.

Het boekje leest vlot en neemt je van bij de eerste bladzijde op sleeptouw. Je zoekt mee met Dokus naar de oorzaak van de epidemie. En je duimt mee voor de geheimhouding van de tovenaarsfamilie. De tekeningen bij het boek zorgen ervoor dat je in de juiste stemming en setting zit. Ze geven het verhaal toch nog net dat vleugje extra. Dat het verhaal een serieuze hoek af heeft, is een extra troef.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 16,99 euro.

Getagd , , , , ,

Geef een reactie