Boekenwurm

Gelezen: Geen Commentaar – Sara Vercauteren

Goeie vakliteratuur is dun gezaaid. En zeker rond pers verschijnt er niet zo bijzonder veel. Dus toen Geen Commentaar mijn pad kruiste was ik wel benieuwd. Kon het een basiswerk worden of werd het eerder een afknapper? Laat duidelijk zijn, het werd het eerste.

IMG_6047

Auteur: Sara Vercauteren
Uitgeverij: Pelckmans Pro

Geen Commentaar bundelt 101 tips rond pers, woordvoerderschap en in de media komen. 101 tips maar het verveelt geen seconde. Door de opdeling in tips leest het boek bijzonder vlot en heb je het boek in no-time uitgelezen. De lay-out is licht en overzichtelijk en dat helpt zeker. Het is gewoon een basiswerk als communicatiemedewerker of persverantwoordelijke. Ik vind het trouwens bijzonder straf dat Sara er in geslaagd is om bijna 350 pagina’s aan tips bijeen te pennen.

Ik moet toegeven dat ik niet echt veel nieuwe dingen nog bijgeleerd heb. Veel van de tips die opgesomd staan weet ik, doe ik of heb ik op z’n minst al eens eerder gehoord. Maar dat heeft ook wel met persoonlijke ervaring te maken. Pers is van bij de start wel mijn dada geweest, ik stond ooit aan de andere kant van de microfoon. En ik volgde regelmatig vormingen over het onderwerp. Waarvan de meeste recente zelfs gebaseerd waren op het boek van Sara. Dat verklaart veel natuurlijk.

Toch heb ik er best nog wel veel aan gehad. De cases maken het heel concreet en je kan leren uit de manier van aanpak van anderen. En doordat alles gewoon al eens mooi op een rijtje wordt gezet, is het een goeie reminder om alles nog eens opnieuw door te nemen. Noem het een geheugensteuntje. De leestijd was dus zeker niet verloren. En ik zou collega’s het boek zeker aanraden. Het gaat de bib van KSA in, een perfecte start voor mijn opvolg(st)er.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 24,99 euro.

 

 

Getagd , ,

Geef een reactie