Boekenwurm

Gelezen: Muggenland – David Arnold

Mijn boekenwishlist is meestal heel lang. Gelukkig is er de bib die mij quasi kosteloos (5 euro per jaar is geen geld) helpt om die wishlist weg te werken. Dan heb ik ook minder spijt als een boek een tegenvalt. Onze bib heeft gelukkig veel topboeken in de rekken liggen en zo botste ik dus op Muggenland van David Arnold.

IMG_6727.JPG

Auteur: David Arnold
Uitgeverij: Blossom Books

De ouders van Mim zijn gescheiden. Ze woont nu bij haar vader en haar stiefmoeder. Maar mentaal lijkt Mim niet helemaal in orde. Als ze er dan ook nog eens achter komt, dat haar echte moeder ziek is. Laat ze alles en iedereen achter en springt ze op de bus richting Cleveland om daar haar moeder te kunnen bezoeken. 1500 kilometers scheiden haar van haar moeder. Het wordt een lange rit tot Cleveland. Eentje die niet zonder slag of stoot verloopt. Mim moet het beste uit zichzelf halen om de tocht vlekkeloos te kunnen overleven.Ze kruist het pad van Arlene, een oud vrouwtje dat op weg is naar haar neef. Arlene wordt haar gezellin op de bus. En hoewel ze in het begin niet tuk is op een babbeltje, geraakt Mim toch meer verknocht aan Arlene dan ze zelf ooit had kunnen denken.

Hoe het verhaal verder loopt, moet je gewoon zelf lezen. Muggenland is een wat bizar boek met een serieuze hoek af. Maar tegelijk is het ook een heel mooi verhaal van een meisje dat op zoek gaat naar haar moeder maar onderweg vooral vanalles over zichzelf leert. Het is een verhaal over een mentale strijd, over ziekte en gezondheid, over liefhebben en voor jezelf opkomen. En vooral over strijden voor wat jij belangrijk vindt.

Het boek mist wel wat facetten. Het mist een drive die je doet verder lezen. Ligt het aan het verhaal of aan de schrijfstijl, ik ben er nog niet helemaal uit. Maar het kostte me wel wat moeite om door te lezen. Het was eerder de werkende stijl om de afloop van het verhaal te kennen. En dus blijf ik na de laatste bladzijde over met gemengde gevoelens.

David Arnold werd vooral bekend omwille van De Kids of Appetite. Dat boek heb ik nog niet gelezen maar ik heb het bij deze wel op mijn wishlist gezet. Ik wil hem zeker nog een tweede kans geven om zich te bewijzen. Want inhoudelijk was Muggenland wel een mooi verhaal dat regelmatig een gevoelige snaar raakte.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 10 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie