Boekenwurm

Gelezen: De wildernis in (Warrior Cats #1) – Erin Hunter

Ik heb de hype Warrior Cats eerlijk gezegd wat gemist. Er zijn al een hoop boeken van verschenen vooraleer ik het ergens oppikte. Gelukkig heeft de plaatselijke bibliotheek ze in de rekken staan. Want die hype wilde ik wel eens uittesten. Zou het iets voor mij zijn? Of kon ik het na één boek gewoon laten passeren?

IMG_6730

Auteur: Erin Hunter
Uitgeverij: Fantoom

Rufus is een gewone huiskat. Hij heeft zijn vaste plekjes in huis. Op en tijd stond krijgt hij een bakje korrels. Maar het bosje achter het huis, lonkt wel. Hoe zou het daar zijn? Wat zou er daar te beleven vallen? En is het wel zo gevaarlijk als de buurtkatten vertellen? Op een dag waagt hij z’n kans. Hij springt over het hek en duikt het bos in. Hij botst er op Grijspoot en maakt kennis met de clans die in het bos leven. Hij twijfelt maar laat zich overtuigen. Rufus laat zich opnemen in de DonderClan.

In het bos leven vier grote clans. Vooral de SchaduwClan houdt zich niet langer aan de regels en treedt constant in conflict met de andere clans. Rufus zal zich moeten weren en wordt opgeleid tot strijder van de DonderClan. Tijd voor een nieuw tijdperk in zijn leven. Geen luilekker leventje meer aan de haard. Maar strijden voor je clan en je clangenoten helpen beschermen. Met bedreiging van je eigen leven.

Het begin van Warrior Cats is redelijk overrompelend. Chaotisch. Teveel ineens. En dat schrok me wel wat af. Je wordt in de clans gesmeten. Je wordt overrompeld met hele lijsten van namen van de clanleden. Ik begon even voor het ergste te vrezen. Gelukkig herneemt het verhaal daarna helemaal. Op een rustig tempo. Een heel stuk beter. Je krijgt de kans om je rustig in te lezen.

Je merkt wel wat het boek een iets jonger doelpubliek probeert aan te spreken. De taal is soms heel eenvoudig, net als de verhaallijn. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Soms dacht ik ‘het mag voor mij net iets meer hebben’ maar anderzijds zorgt dat er ook voor dat het leestempo heel hoog ligt en je echt wordt meegezogen in het verhaal. Je wil gewoon weten hoe het verder gaat met Rufus en hoe hij zijn plekje in de clan zal vinden. Warrior Cats is zijn hype voorlopig dus zeker waard.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,99 euro.

Getagd , , , ,

4 gedachten over “Gelezen: De wildernis in (Warrior Cats #1) – Erin Hunter

Geef een reactie