Boekenwurm

Gelezen: Gevaar! (Warrior Cats #5) – Erin Hunter

Het verbaast me elke keer opnieuw hoe sommige jeugdboeken me toch steeds weer kunnen meeslepen. Sommige verhalen zitten echt goed in elkaar. Warrior Cats is zeker zo’n reeks die me zelfs na vijf boeken nog altijd kan boeien. Laat die nummer 6 dus maar komen!

Warrior Cats #5 gaat op het elan van de vier vorige boeken verder. Het kamp van de Donderclankatten is half verwoest achtergebleven. Hun eerste prioriteit is het kamp zo snel mogelijk terug opbouwen zodat hun clan beschermd is. Daarnaast moeten ze vooral voor eten zorgen om terug aan te sterken, niet evident als je terrein volledig uitgeput is. Zeker niet als er ook nog eens hondengeuren blijken te hangen op het terrein.

Alsof die uitdagingen nog niet genoeg zijn, is ook opperhoofd Blauwster zichzelf niet meer. Ze is nog een schim van wie ze was en wantrouwt alles en iedereen. Vuurhart doet zijn best om de clan zo goed mogelijk op sleeptouw te nemen maar dat is niet evident als je clanhoofd onverstandige, impulsieve beslissingen neemt.

Gevaar! is weer een op en top Warrior Cats-verhaal. Ik blijf aangenaam verrast door de verhaallijnen. Uiteraard heb je zoals in elk verhaal duidelijk de goeie en de slechte om het te vereenvoudigen. Toch duiken er altijd leuke extra elementen op die het verhaal weer iets vernieuwends geven. De boeken lezen echt als een trein en daar moet je helemaal geen kattenfan voor zijn.

Ik ben echt benieuwd naar het volgende verhaal in de reeks. Je wil gewoon weten hoe het verder gaat met Vuurhart, hoe de kleintjes in het kamp opgroeien en welke obstakels er nog op hun pad komen. Bij mijn volgende bezoekje aan de plaatselijke bibliotheek ga ik dus ongetwijfeld op zoek naar nummer 6.

Lees zeker ook mijn reviews van vorige delen:

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 17,99 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie