Klein en groot geluk

Monthly blessings #41

Vele kleine gelukjes maken één groot (of dat hoop ik toch). En dus lijst ik elke maand met veel plezier mijn kleine geluksmomentjes op van de vorige maand. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Nina. Wat waren mijn kleine gelukjes van mei?

Nog een maand langer in lockdown. Geen sociale activiteiten en het enige contact dat je nog hebt, is virtueel met je collega’s of fysiek met de #bf of intussen ook met de nauwe familie. Toegegeven, mentaal heb ik er weinig last van. Het zorgt voor een enorme rust in mijn hoofd. Tegelijk zijn er toch ook dingen die een stuk zwaarder uitvallen dan dat ik ooit had kunnen voorspellen, maar gelukkig zijn er kleine geluksmomentjes die voor tegengewicht zorgen.

 • Complimenten krijgen van mijn Sanacoach! #ikbengoedbezig
 • Lekkere spaghetti bolognese
 • Herwonnen energie voor de verbouwing, soms moet je blijkbaar eens aan de boom schudden
 • Terug bloggen!
 • Veel goeie online webinars, cursussen, Facebook lives … bijzonder inspirerend! Blij voor de creativiteit die corona online gebracht heeft.
 • Snelle loopjes, ik wist niet eens dat ik dat in mij had.
 • Verse soep: prei-courgette, paprika, butternut, broccoli …
 • 6 km lopen en 7,5 km wandelen op dezelfde dag, zen mode on.
 • Dingen voor mezelf kunnen doen, dat gebeurde het afgelopen half jaar veel te weinig
 • 4 jaar samen met de #bf en dat vieren met gourmet bij gebrek aan een BBQ
 • Mijn eindwerk voor het Postgraduaat Digitale Storytelling indienen en al eerste positieve commentaren krijgen <3
 • Lange loopjes, ik begin het écht leuk te vinden. 7,2 km! Ik heb mezelf serieus verbaasd.
 • Nog eens een heel stuk achter elkaar in een boek kunnen lezen, het kopje had het nodig. Al is dat maar één dag gelukt.
 • Geroosterde boterhammetjes met (rauw) gehakt, #guiltypleasure maar voor sommige een bijzonder vreemde combinatie blijkbaar.
 • Magazines kunnen lezen die hier al heel lang liggen.
 • Tadaa-lijstjes maken van mijn to do-lijstjes, ik doe wel degelijk heel wat dingen op een dag, bedankt voor de tip Liesbet.
 • Verse aardbeien.
 • Een heerlijk overzichtelijke planning voor blog en sociale media. #neuroot

Wat waren jouw kleine geluksmomentjes de afgelopen maand?

Getagd , ,

7 gedachten over “Monthly blessings #41

 1. Heerlijke gelukjes! Hier is het ook dubbel: veel dingen zijn enorm moeilijk (thuiswerk + kleuter bijvoorbeeld), maar de weekends lijken ineens een stuk leger (ook al gingen we vroeger niet zo vaak weg zelfs).
  De vele webinars vind ik wel leuk, maar ik heb moeite om te allemaal te beluisteren…
  Hier werd minder geblogd dan ik wou, maar ik heb het losgelaten. Als het is van ‘moeten’, dan is er niks aan!

  1. Bestaat je site niet meer? 😲

   Over de webinars zal ik eens nadenken. Het zal eerder zijn ‘waar kan je al eens een interessant webinar volgen?’. Want ik heb er nu al een paar boeiende gevolgd maar geen idee of die ooit terugkomen natuurlijk!

  1. Het was een sprintje op het einde maar het is gelukt! Het is een postgraduaat digitale storytelling. Dus over sociale media, website, video’s maken, adverteren, nieuwsbrieven… kortom, alle digitale tools. Er zaten een paar mindere lessen tussen maar 80% was echt heel kwalitatief en heel leerrijk! Was boeiend zowel voor m’n job als voor m’n blog eigenlijk.

 2. Joepie! Blij dat je ook geholpen bent met die omschakeling. Dan zien je dagen er plots veel productiever uit dan wanneer je naar een lijstje met niet behaalde zaken kijkt hé. Er ligt momenteel in de koelkast een bakje aardbeien op me te wachten en die zien er echt heerlijk uit. De watermeloen die manlief deze week meebracht van de supermarkt is dat jammer genoeg (nog) niet. Misschien is het daar nog wat te vroeg voor.

Geef een reactie