Struggle of life

Hallo wereld!

Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

Toegegeven, de laatste weken was ik niet meteen ‘on a roll’. En het heeft vooral lang geduurd vooraleer ik dat zelf inzag. Nochtans gingen er 25 alarmbellen tegelijk af en wist ik dat ik het tempo waarop ik bezig was niet ging kunnen volhouden. Het moeilijkste was dat ik wilde ingrijpen maar het gewoon niet ging. Ik wist wat ik moest doen maar er was geen ruimte om het te doen.

Uiteindelijk gaven 5 dagen migraine en een veel te hoge bloeddruk en bijbehorend ijl gevoel de doorslag. Dan kan je alleen nog terugplooien op wat echt telt. Rust, lezen en bewust plannen. Dus dat ik deed ook maar.

Ik maakte onlangs een self-care checklist dankzij de tips van Stephanie van Plan S. Die checklist kwam nu ineens keihard van pas. Ik dronk sloten water, begon terug te lopen/bewegen en at hopen verse groenten. Langzaamaan voel ik mezelf herstellen. En hoeveel deugd doet het om elke dag je smartphone gewoon even weg te kunnen leggen zonder je zorgen te moeten maken dat je iets mist. Tijd die ik gewoon in boeken lezen kon stoppen.

Vanaf vandaag zit het fulltime thuiswerk er ook op en ga ik twee dagen per week terug richting bureau in Brussel. Hoewel er dus twee dagen per week terug 3u verplaatsingstijd bij komt, hoop ik dat het me ook helpt om terug wat meer lijn in mijn werk-privéplanning te krijgen. Deze week is een testweek om half augustus terug te keren naar 4 dagen Brussel per week. Vanaf volgende week heb ik 3 weken vakantie. En daar kijk ik enorm naar uit!

Wie zegt dat de lockdown de perfecte periode was om nieuwe dingen uit te testen en tijd voor jezelf te nemen, heeft duidelijk een ander leven dan het mijne. 🙂

Getagd ,

6 gedachten over “Hallo wereld!

  1. Herkenbaar, en dan vooral die laatste zin.
    Ik hoop dat je deze week ‘overleeft’, en dat je niet crasht als het verlof is. Drie weken genieten en boeken en rust. Ik doe met je mee :-).
    Zorg goed voor jezelf! X

  2. Hopelijk doet de structuur je wat beter voelen. En kun je die drie uur onderweg zijn, zien als tijd dat niks moet en kun je genieten van een boek!
    Ik vond de lockdownperiode ook heel druk, ik nam het werk er bij van een technisch werkloze collega waardoor het drukker was. Plus ik zat middenin een verhuis dat ik grotendeels alleen heb moeten doen wegens geen mensen mogen zien.

  3. Oh, niet fijn om te horen dat het eerst zo ver moest komen vooraleer je de kans kreeg om te bekomen. Die laatste zin is trouwens heel herkenbaar. Niet voor mij persoonlijk maar ik zie het wel bij mijn man. Ik hoopte voor hem dat het telewerken voor meer rust en vooral minder stress zou zorgen maar hij leek er net meer last door te krijgen. Hopelijk helpen de drie weken vakantie je om terug te herstellen en volledig tot rust te komen.

Geef een reactie