Boekenwurm

Gelezen: Vuurproef (Warrior Cats #6) – Erin Hunter

Nooit gedacht dat ik zo verknocht zou zijn aan een kattenreeks. Ik heb niet meteen iets met dieren. Schoon op een ander maar ik moet het niet noodzakelijk zelf ;). Maar de Warrior Cats hebben op de een of andere manier wel mijn hart gestolen! Wat een ontzettende verslavende reeks.

Ik ben intussen al aan deel 6 beland. Het laatste boek van reeks 1. Gelukkig komen er nog veel reeksen aan. En gelukkig heeft de plaatselijke bib er heel wat van in voorraad. Dat bespaart me heel wat in mijn boekenbudget. Het leuke is dat elk nieuw deel me kan blijven boeien. Vaak heb ik bij het lezen van reeksen wat schrik dat de kwaliteit slabakt, maar dat is hier totaal niet het geval. Integendeel.

In deel 6 neemt Vuurhart de leiding over de Donderclan over na de dood van Blauwster. Maar bij het ritueel om zijn 9 levens te krijgen, krijgt hij ook een waarschuwing van de Sterrenclan.

Vier zal twee worden.
Leeuw en tijger zullen oorlog voeren
en bloed zal vloeien door het woud.

Niet meteen een positieve voorspelling en het zet meteen de toon van het verhaal. Er komt grote dreiging vanuit de andere clans en een confrontatie lijkt onvermijdelijk. Maar is de clan van Vuurhart wel al genoeg hersteld om die confrontatie aan te kunnen? Zijn zijn clangenoten niet te zwak om al meteen een nieuwe aanval aan te gaan? Vuurster moet op zoek naar oplossingen. Hij moet op zoek naar versterking, naar allianties. Zeker als hij te weten komt dat Tijgerster een verbond heeft gesloten met een wilde clan van buiten het bos.

Hoewel elk Warrior Cats-boek eenzelfde stramien volgt, blijven de boeken toch enorm boeien. Erin Hunter slaagt er in je van bij het begin van het verhaal mee te slepen. De spanningsboog in de boeken blijft permanent vrij hoog waardoor je maar blijft lezen en lezen. Hoewel de boeken redelijk dik zijn voor jeugdboeken (een kleine 400 pagina’s) lezen ze als een trein en heb je ze in no-time helemaal uitgelezen. Boek na boek blijf ik de reeks een enorme aanrader vinden, voor jongeren maar zeker ook voor volwassenen die wel houden van een goed jeugdboek.

Lees zeker ook mijn reviews van de andere delen van de reeks:

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,99 euro.

Getagd , , , , ,

Geef een reactie