Boekenwurm

Gelezen: De Phonetograaf – Vicky Bogaert

Smartphonefotografie. Het neemt meer en meer de plaats in van de gewone fotografie. Ik doe er zelf ook lustig aan mee. En dus kan ik af en toe wel wat tips en tricks gebruiken om mijn foto’s wat beter te maken! Mijn reflexfototoestel ligt intussen te verstoffen in een hoekje van de kamer. Oeps.

IMG_7034

Auteur: Vicky Bogaert
Uitgeverij: Van Halewyck

Laat me met de deur in huis vallen. Mijn verwachtingen bij dit boek lagen hoog. Vicky is intussen toch wat een referentie wat smartphonefotografie betreft. Het lag al een tijd terug voor mij onder de kerstboom. Hoog tijd om de koe bij de horens te vatten dus! De vakantie lijkt me het moment bij uitstek om wat bij te leren en wat dingen uit te testen. In een dag vloog het boek erdoor.

Het boek is opgedeeld in zeven delen: een theoretisch stukje om te beginnen, portretfotografie, fotografie met kinderen, landschap, onderweg, thuis en voor de pro’s. Het theoretisch luikje is wel sec maar wel hoognodig om wat meer inzicht te krijgen in fotografie. Toch had ik het graag wat anders willen zien. Misschien meer de praktijk gekoppeld aan de theorie waardoor het allemaal veel concreter wordt.

Maar laat duidelijk zijn, het is wel een leuk boek voor tips en tricks. Het staat bol van de voorbeelden om je duidelijk te maken wat allemaal mogelijk is. En daarnaast geeft Vicky ook wat uitleg hoe je foto’s nog beter kan maken door bepaalde apps te gebruiken. Vaak simpele trucjes om van je foto’s echte pareltjes te maken. En daardoor is het wel een heel inspirerend boek. Het is niet echt een leesboek, je kan het gewoon doorbladeren en je laten inspireren door de foto’s die ze als voorbeeld gebruikt. En dat zijn er veel.

Al bij al is het boek zeker de moeite om eens door te nemen. Geef je de ogen de kost en gebruik de tips die ze geeft om je foto’s beter te maken. Misschien lagen mijn verwachtingen wel té hoog. Want het boek kon die niet helemaal waarmaken. Maar spijt heb ik zeker en vast niet. Ik wil zeker nog eens een momentje inbouwen om de apps die ze als tip geeft, zelf uit te testen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 21,99 euro.

Getagd , , , , , ,

3 gedachten over “Gelezen: De Phonetograaf – Vicky Bogaert

Geef een reactie