Struggle of life

Start 2 Run #32

Ongelooflijk maar waar. De laatste lessen van de eerste Start 2 Run-reeks zitten er bijna op. De ochtend liep ik les 27. Nog 3 lessen van het pakket te gaan dus. En dan zou ik 5km moeten kunnen lopen. De utopie dat ik dat in 30 minuten zou moeten doen heb ik al lang losgelaten.

IMG_7061

Het gaat goed met mijn sportieve prestaties de afgelopen dagen en weken. Dankzij die nieuwe job heb ik momenteel 5,5 week verlof. En dat wil zeggen dat ik veel tijd heb om te sporten. In mijn weekplanning dus 4 keer per week een rondje lopen. En dat begint eindelijk stilaan op te leveren. Dat mocht natuurlijk ook eens. Dat wil zeggen dat ik na komende zondag nog 2 weken de tijd heb om die opgebouwde conditie te bestendigen.

Het waren vooral sololoopjes de afgelopen weken. Maar dat vind ik niet zo erg. Ik loop om de een of andere reden dan net iets sneller en dus is het meer een gevecht met mezelf. Met ups and downs. De ene les al beter dan de andere. Maar de statistieken waren wel motiverend. Ik kon in dezelfde lessen verder lopen dan eerdere loopjes van die les. Dat doet toch elke keer weer deugd. Mijn conditie is dus blijkbaar toch net iets beter dan vorige jaren.

Ik heb niet echt een doel voor ogen. Gewoon vlotte rondjes van 5 kilometer blijven afmaken lijkt me al een stevig doel. In een goeie dag kan ik er misschien eens een extra kilometertje aan vast plakken. Stiekem hoop ik het eens vol te houden tot 10 kilometer. Maar laat het mij gewoon al bij dat eerste doel te houden. Daarna zie ik wel. Ik ontdekte de nieuwe lespakketten van Start 2 Run al om die 5 kilometer te onderhouden en een pakket om die 5 kilometer in een betere tijd te lopen. Dus van zodra ik stevig in die 5 kilometer sta, is dat misschien wel iets om me op te focussen.

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , , ,

5 gedachten over “Start 2 Run #32

  1. Oh ik wist niet dat er een “onderhouds”pakket bestond, en eentje om sneller die 5km te doen. Dat van 10km had ik wel al gezien, maar dat is niet aan mij besteed. Ik geniet veel te hard van dat halfuurtje lopen gewoon ter ontspanning, uitbreiding is niet per se nodig. Dus ga zeker eens kijken naar die andere, merci voor de tip!

  2. Ik ontdekte ook dat onderhoudspakket. Ziet er wel interessant uit! De voorbije drie weken slaagde ik er netjes in om drie keer per week te gaan joggen. Deze week zal het door omstandigheden bij twee keer blijven, maar ook dat is nog altijd beter dan niet gaan joggen he 😉

  3. Ik ben volledig into wandelen… de korte wandelingen aan een hoger tempo (gemid 6,5/u) en de lange wandelingen aan een iets lager tempo (gemid 5,5/u). En ik voel mij daar heel goed bij… de afgelopen week werd er niet gewandeld, veel te warm, dus ik kijk uit naar de iets minder warme temperaturen zodat er terug gewandeld kan worden 🙂

      1. Onze kleine wandelingen, meestal na het werk, zijn altijd rond de 5 km… en de grotere wandelingen zijn tussen de 12 km en 18 km. Zo fijn om te doen!

Geef een reactie