Boekenwurm

Gelezen: Chemie – Kaat De Kock

In mijn leeslijst voor deze maand ook wat dunnere boekjes. Bewust, omdat het niet altijd dikke kloefen moeten zijn. Dan gaat het wat beter vooruit ;). Chemie van Kaat De Kock paste daar perfect in. Het leestempo ligt hoog in mijn verlof.

IMG_7039

Auteur: Kaat De Kock
Uitgeverij: Clavis Young Adult

Emma en Mia maken zich klaar voor de carwash op school. Binnenkort vertrekken ze op reis met school naar Griekenland. Om geld in het laatje te brengen worden er acties georganiseerd om te kosten te drukken. De reis zal bijzonder worden voor Emma. Ze werd onlangs gedumpt door haar vriendje Benno, tijd om haar leven verder te zetten. Een extra reden is dat meneer Vandevelde mee naar Griekenland. Hij is de knappe chemieleraar waar veel meisjes een stevige boon voor hebben. Ook Emma heeft duidelijk een zwak voor meneer Vandevelde.

Aangekomen in Griekenland kan het avontuur beginnen. De sfeer is ontspannen. En op de eerste avond kunnen ze al de bloemetjes buiten zetten. Emma doet een poging om met meneer Vandevelde te dansen maar hij wil niet. Tot een van de plaatselijke Grieken net iets te handtastelijk wordt. Dan is plots toch interessant genoeg. Heel de reis hangt er een gezonde spanning tussen de twee. Al weten ze allebei dat dat eigenlijk niet kan en mag. Is er toch chemie tussen hen? En hoe leggen ze dat ooit aan de dag.

Chemie is een korte, bondige Young Adult waar veel tempo inzit. In 135 pagina’s gebeurt er veel en tegelijk toch ook niet. Er hangt voortdurend een spanning in het verhaal. En dat doet je lezen. Ook al zie je het verhaal al van mijlenver aankomen, toch wil je gewoon weten hoe het verder loopt. Je leeft met Emma mee zowel tijdens als na de reis. En duimt mee dat het zo mooi wordt als het er naar uitziet.

Dit is het eerste boek dat ik van Kaat De Kock las. Ik had al heel veel goeie reviews van haar boeken gelezen maar had nog nooit de kans om het zelf vast te stellen. En daar wilde ik dus wel eens verandering in brengen. Blij dat ik dat gedaan heb, want ze heeft een enorm vlotte schrijfstijl. Ik zet haar nog op de wishlist om te lezen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 14,95 euro.

 

 

 

 

 

Getagd , , , , , ,

3 gedachten over “Gelezen: Chemie – Kaat De Kock

Geef een reactie