Klein en groot geluk

A few of my favorite things #1

Ik was wat uitgekeken op mijn As we speak-posts. Ik had het gevoel dat ik teveel in herhaling viel. Maar ik wist niet echt wat er ik mee moest. Tot ik bij Sarah een rubriek tegenkwam die voor mij eigenlijk gewoon een verbeterde versie was. En dus neem ik de rubriek graag over om toch weer m’n ei kwijt te kunnen.

En dus wil ik elke maand even stilstaan bij mijn favoriete dingen van de afgelopen maand. Los van mijn maandelijkse geluksmomentjes. Eerder ontdekkingen van de maand.

  • De Cinnamon Rolls van Peas in Hasselt. Ik kon ze al eens proeven toen een collega een tijdje terug trakteerde. Afgelopen dinsdag bracht ik er zelf een paar mee. En hoe zalig lekker zijn die? Een stukje hemel op aarde. En volledig vegan. Nochtans ben ik niet echt een kaneelfan maar die rolls die kunnen mij wel serieus bekoren.
  • Als ik dan toch in Hasselt was, kon ik ineens de Clavis Concept Store ontdekken. En ja, ik kon het niet maken om er zonder boeken naar buiten te wandelen. Oepsie. Maar wat een leuke winkel is dat! Heerlijke kinderboeken en een leuke Young Adult-hoek. Ik ben echt fan. Daar zien ze mij zeker nog terug ;). Dat is er nog een boekenfan, Valerie, tegen het lijf liep was natuurlijk niet zo verwonderlijk ;).
  • Ongelooflijke fan van mijn zelfgemaakte quiche. Eigen stoef stinkt enzo maar mijn eerste quiche mocht er echt zijn. Daagse nadien was hij nog lekkerder. Toch maar een paar receptjes opzoeken om er nog eens een paar te maken de komende weken.

IMG_7114

  • Het Schulensmeer. We gaan dit jaar niet op vakantie. We kiezen bewust voor een staycation en koppelen daar een paar daguitstapjes aan. En zo ontdek ik plaatselijke pareltjes. Zoals dus het Schulensmeer. Het stond al lang op de wishlist maar ik was er nog nooit geraakt. Daar kwam gisteren dus verandering in. Het werd een stevige wandeling van 10km. Mijn witte All Stars waren grauw op het einde maar wat een mooi stukje Limburg is dat daar! Voor herhaling vatbaar.
  • Vive le Vélo. De must see als de Tour op televisie is. Het programma van Karl Vannieuwkerke is elke avond onze vaste afsluiter. We missen geen enkele aflevering. Die drie weken is wielrennen de hoofdzaak op mijn tv-planning. Ik ben trouwens blij dat er wat vernieuwing in de gasten rond de tafel zit.

Wat zijn jouw meest favoriete dingen van de afgelopen weken?

Getagd , ,

7 gedachten over “A few of my favorite things #1

  1. Ik ben alvast fan van je nieuwe rubriek. Van Quiches trouwens ook (hier staat er morgen trouwens één op het menu). Net als lasagna is dat zo’n gerecht waar je echt alle richtingen mee uitkan hé. De voorbije weken genoot ik van lieve post, leuke cadeautjes, fijne ontmoetingen en eindelijk nog eens toekomen aan het maken van kaarten én bookstagram-foto’s. Oh en van zomers fruit. Zo blij dat er nu weer volop bessen en watermeloen te vinden zijn. Zeker met de hitte die ze voor de komende dagen voorspellen.

  2. Hele fijne rubriek! Misschien eentje die ik wel eens overneem 🙂 Ik genoot de afgelopen weken enorm van de rust tijdens onze vakantie, het vele lezen en mijn looptoertjes. Ik heb de indruk dat het hier stilaan en heel langzaamaan allemaal terug wat op zijn plooien aan het vallen is. En dat gevoel is fijn 🙂

Geef een reactie