Boekenwurm

Gelezen: Daar gaat de bruid – Kaat De Kock

Ik was vorige week mega-enthousiast over ‘Het is ingewikkeld’ van Kaat De Kock. Dus vroeg ik me af of het nog beter zou kunnen. Gelukkig had ik nog een boek van haar meegebracht van de bib. De cover van Daar gaat de bruid was minstens even uitnodigend en dus lagen de verwachtingen redelijk hoog. Of Kaat De Kock kon voldoen aan die verwachtingen, dat lees je hieronder.

IMG_7192

Auteur: Kaat De Kock
Uitgeverij: Horizon

Eef is al samen met Robbe sinds ze zestien jaar waren. Ze heeft eigenlijk nooit een ander liefje gehad. En nu ze met hem gaat trouwen, slaat de twijfel toe. Wat heeft het leven eigenlijk te bieden? Is Robbe wel degene met wie ze de komende jaren wil doorbrengen? Als Eef dan ook nog eens kust met een andere man tijdens haar vrijgezellenweekend, beseft ze dat er misschien toch wel meer aan de hand is. Haar huwelijk is in volle voorbereiding maar moet dat eigenlijk nog wel doorgaan?

En dus blaast ze heel het huwelijk af. Ze wil meemaken wat het is om single te zijn en van het leven te genieten. Maar single zijn blijkt moeilijker dan ze dacht. Alleen naar de film, alleen naar tv kijken … Eef wordt plots keihard geconfronteerd met zichzelf. En alleen een appartement betalen is ook niet alles. Om nog maar te zwijgen van de uitstapjes die daar dan nog eens bovenop komen. Gelukkig heeft Eef topvriendinnen want op haar ambitieuze moeder hoeft ze niet te rekenen.

Als je dacht dat ‘Het is ingewikkeld’ las als een sneltrein, dan heb je duidelijk ‘Daar gaat de bruid nog niet gelezen’. In nog geen twee dagen had ik het helemaal uit. Wat een heerlijk verhaal, al zou ik het zelf niet willen meemaken. Het is een verhaal om duimen en vingers van af te likken. Geen sensatie, wel eentje waar je helemaal meeleeft met Eef. Je gunt haar gewoon het geluk maar toch lijkt het er niet meteen in te zitten.

Het is echt lang geleden dat ik nog zo twee leuke chickflicks gelezen heb. Ik ben echt aangenaam verrast. Grote fan van Kaat De Kock sinds ik haar boeken las. Nog meer van haar feelgoodromans dan van haar Young Adults eigenlijk. Lang geleden dat ik in zo korte tijd nog zoveel pagina’s kon verslinden. Ik was ongelooflijk trots op mijn leestempo en dat dankzij twee echte wijvenboekskes. Merci Kaat!

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 21,99 euro.

Getagd , , , ,

2 gedachten over “Gelezen: Daar gaat de bruid – Kaat De Kock

Geef een reactie