Boekenwurm

Gelezen: Dromenvanger – Kaat De Kock

Ik ben fan van de boeken van Kaat De Kock. Zeker haar chicklits vind ik echt goed. Ontspannende lectuur. Perfect voor de zomer. Maar ze schrijft ook jeugdboeken en ook daar heb ik er intussen al een paar van gelezen. in de collectie van de bib zat ‘Dromenvanger’ en ik nam hem graag mee naar huis.

Dromenvanger vertelt het verhaal van Floor. Ze is 17 en volop op ontdekkingstocht in haar leven. Volgend jaar gaat ze op kot maar nu moet ze het nog een jaar volhouden onder de vleugels van haar ouders. Ze had niet het plan om met haar ouders mee op vakantie te gaan, met vriendinnen is dat zoveel leuker. Maar als blijkt dat papa en mama naar Amerika trekken, wil ze toch mee. Zeker die afsluiter in New York spreekt tot de verbeelding. Laat die Big Apple maar komen.

Bij de start van het verhaal ben ik fan van Floor. Ze heeft haar principes en houdt zich daar aan. Ze is niet miss popular maar is zeker ook niet wereldvreemd. De jongens spreken haar wel aan maar ze heeft ze ook niet voor het uitkiezen. Als ze op reis op een knapperd botst in een plaatselijk café, krijgt ze hem niet uit haar hoofd. Haar verbazing is dan ook groot als hij haar mee uit vraagt.

En vanaf dan verliest Kaat De Kock me in het verhaal. Dromenvanger is zeker niet haar beste boek. Ik vind het zelfs een van de mindere die ik al gelezen heb. Floor kijkt uit naar het bezoek aan New York City, maar dat bezoek komt nooit aan bod in het verhaal. Plots zit je terug in België. Het verhaal springt regelmatig wat van de hak op de tak en ik mis samenhang.

Floor verliest ook al mijn respect. Van een karakterkopje met duidelijke principes wordt ze al snel iemand die toch zomaar in bed duikt met een gast of die jongens voor haar laat kruipen, toch met hen kust maar hen toch laat staan voor haar vakantielief. Miss unpopular heeft de jongens plots voor het uitkiezen. Nee, het verhaal kon me niet bekoren al had het wel veel potentieel.

Lees zeker ook mijn andere reviews van de boeken van Kaat De Kock:

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 16,95 euro.

Getagd , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Dromenvanger – Kaat De Kock

Geef een reactie