Boekenwurm

Bekijk mijn Boekenbeursbuit 2019 en win een boek!

Hoe kan ik mijn blog beter herstarten dan met de buit van mijn meest favoriete evenement. Vorige week donderdag mocht ik eindelijk terug naar de Boekenbeurs. Iets waar ik elk jaar meer en meer naar uitkijk. Het Walhalla van de boeken. En hoewel je tegenwoordig overal boeken kan kopen, is de Boekenbeurs toch nog elk jaar iets bijzonders.

Ook dit jaar kon ik me niet inhouden. Ik had op voorhand een redelijk kort wensenlijstje. Maar dat lijstje werd op de beurs zelf al snel aangevuld. Het was sterker dan mezelf. 🙂 Gelukkig bleef ik wel mooi binnen het budget dat ik voor mezelf op voorhand had vastgelegd. Ik voegde maar liefst 27 boeken toe aan mijn collectie. Bekom gerust even van de shock.

Ik lijst alles even op per uitgeverij of stand.

Pinceel

Al vrij vroeg op de beurs botste ik op Pinceel en meteen sprong de nieuwe strip van Astrix in het oog, nummer 38. Meteen bleek ook dat ik nummer 37 nog niet had. Dus die ging ook mee naar huis.

Clavis

Qua Young Adult toch een van mijn favorieten. En ze hebben altijd leuke acties op de Boekenbeurs. Dit jaar was dat niet anders. Per twee Young Adult-boeken die je kocht, kreeg je er gewoon een gratis boek bovenop. En ik kreeg al mijn boeken gewoon mee naar huis in een leuke totebag.

Dat laatste boek kreeg ik cadeau, in tweevoud. En daarom geef ik het weg aan het eind van m’n blog ;).

Overamstel

Ergens was Overamstel voor mij redelijk onbekend. Een cluster van een aantal uitgeverijen. Een boek stond op m’n lijstje, de rest ontdekte ik ter plaatse. Vooral om ze boeken aan verlaagde prijzen aanboden. Ik kreeg er ook een boek cadeau.

Van Halewyck

De eerste waar ik altijd beland. Ik scan dan altijd het aanbod en helemaal op het einde keer ik dan terug om mijn aankopen te doen ;). Aangezien ik onlangs pas de nieuwe boeken van Marc de Bel kocht en de volgende delen van De kleine Odessa op het lijstje voor een swap staan, bleef de buit beperkt.

Lannoo

Lannoo is elk jaar ook weer een van m’n favorieten. Hun aanbod is zo uitgebreid, van kookboeken tot Young Adult, van zelf hulpboeken tot romans en spannend boeken. Om van de vakliteratuur van Lannoo Campus nog maar te zwijgen. Gezien de buit heel lijvig begon te worden, heb ik mezelf wat moeten

Baeckens Books

Ook Baeckens Books is een leuke wat betreft Young Adult-boeken. Dus ook daar nam ik met plezier een paar boeken mee. Vervolgdelen van Nico de Braeckeleer en ook een tweede boek van Benjamin Alire Saenz.

Denksport

The place to be voor mijn jaarlijkse portie brainfood. Twee kopen, één gratis is dan ook mooi meegenomen. 😉 Dit jaar nam ik 6 verschillende dingen mee. Bewust om af en toe eens te kunnen afwisselen.

 • Sudoku 3-4 compact
 • Tectonic 3-5
 • Binaire puzzels 1-3
 • Logikwis 2-3
 • Kleur op nummer special
 • Lijnpuzzels special

Een behoorlijk lange buit. En van de 27 boeken kreeg ik er 5 gratis. Dat is een verzachtende factor ;). Toch?

Win Kwaad bloed van Jennefer Mellink!

Korte samenvatting

Na een wild feestje wordt Vince dood aangetroffen in zijn studentenkamer. Een ongelukkig toeval, of is er meer aan de hand? Zijn beste vriendin Eilleen vertrouwt het niet en besluit om zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt details die het daglicht niet kunnen verdragen, en veel mensen lijken een motief te hebben om Vince van het leven te beroven. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eilleens eigen akelige verleden weer opgerakeld … Een razend spannende thriller met verrassende wendingen, waarin niemand te vertrouwen is en niets is wat het lijkt …

Hoe kan je winnen?

 • Laat hieronder in een reactie expliciet weten dat je meedoet aan de wedstrijd.
 • Een like van m’n Facebookpagina, Twitterfeed of Instagramaccount is lief.
 • Delen via Facebook of Instagram ook (karmapoints!) maar niet verplicht.
 • Deelnemen kan tot 30 november, ik doe m’n best om de winnaar op 1 december bekend te maken. Daarvoor ga ik een pickingtool gebruiken :). Daarna krijg je 3 dagen om te reageren, anders loot ik een nieuwe winnaar.
 • Enkel deelnames uit België, tenzij je de bijkomende verzendingskosten zelf wil bijpassen ;).

Ging jij naar de Boekenbeurs de afgelopen dagen? Welke boeken voegde jij aan je collectie toe?

Getagd , , , , ,

12 gedachten over “Bekijk mijn Boekenbeursbuit 2019 en win een boek!

 1. Ik doe mee aan de wedstrijd, want aangezien ik nooit geen tijd heb om zelf naar de boekenbeurs te gaan, is een nieuw en vooral leuk boek altijd welkom 🙂

 2. In doe heel graag mee om het boek te winnen.

  Ik ga niet naar de boekenbeurs. Ik ben er enkele jaren geleden een keer geweest. Er was toen zoveel volk en zo een geduw en getrek dat ik het maar niets vond. Ik heb het event nog niet de kans gegeven om een tweede indruk na te laten. Ik vond het toen ook overweldigend. Het systeem van per uitgeverij was voor mij ook niet handig. Ik wist wel welke boeken ik graag wilde maar had de uitgeverij niet genoteerd toen…

  Aan welke boekenswap doe jij nog mee?

  1. Ik ga daarom bewust altijd op een weekdag. Veel rustiger, alleen wat kwetterende schoolkinderen. Ik doe mee aan de bookish kerstswap van Kwante in Wonderland :).

  2. @Julie vorig jaar ben ik op 1 en 11 november geweest en ik vobd de drukte wel ok. 11 november zelfs verrassend rustig. Gisteren vond ik het wel iets drukker maar ook te doen. Nu ga ik wel niet voornamelijk om boeken te kopen want dat kan ik ook doen in de winkel zonder 10 euro inkom te betalen en 3 uur op de trein te zitten. (Alhoewel ik al 2 jaar gratis kaarten won). Maar om eens langs de boeken te looen, auteurs te zien, enz.

 3. Ik doe heel graag mee! En jammer genoeg ben ik niet lang genoeg bij Clavis gestopt om de actie te zien! Ben gewoon mijn boek van Kaat De Kock gaan laten signeren 🙈. Maar misschien deed ik dat ook bewust want ik had op voorhand een lijstje en heb mij daar ook mooi aangehouden (dat was moeilijk maar het is gelukt!).
  Ik heb het laatste deel van de trilogie van Tine Bergen mee (De ondergang), het eerste deel van Team Mortis (blame instagram) en het nieuwste boek van Griet Op De Beeck – mijn favoriete schrijfster. O ja een cadeautje voor mijn ma haar verjaardag.
  En als extraatje had ik een uitnodiging van Hamley books om bij een kopje koffie en een muffin een praatje te houden met de auteurs.
  Topdag!
  Mijn insta: marieke_leest

  1. Vorig jaar hadden ze een gelijkaardige actie bij Clavis. Dus dit jaar ging ik opnieuw langs ;). Oh en Team Mortis is ook leuk! Maar ik haalde het eerste boek in de bib dus ik ga daar nu ook de rest van de collectie halen. Alleen alles even terug op orde krijgen, zoveel boeken, zo weinig tijd ;). En fijn dat je meedoet!

 4. Wow, wat een buit!
  Van mij is het alweer een 3-tal jaar geleden dat ik naar de boekenbeurs ging. Ik was toen wat ontgoocheld door het aanbod en liep wat verloren, omdat ik niet zo thuis ben als het over uitgeverijen gaat. En het was toen ook veel te druk, wat ook niet hielp met mijn ervaringsgevoel. Misschien moet ik het volgend jaar nog eens een kans geven, want sindsdien lees ik veel boekenblogs en ik heb de indruk dat er toch wel het één en ander aan het veranderen is 🙂
  En ik doe heel graag mee met de actie!

 5. Dat is inderdaad een indrukwekkende buit. Ik ben zelf ook nog bij de Denksport-stand gaan zoeken naar Tectonic-boekjes want die doe ik wel graag sinds ik ze dankzij jou leerde kennen.

Geef een reactie