Boekenwurm

Gelezen: Kapper Tom – Arnold Hovart & Danny De Vos

Meteen één van mijn Boekenbeursaanwinsten in de kijker. Kapper Tom was me al een tijdje opgevallen omdat het zo’n ongelooflijk leuke cover is. En laat de #bf nu ook nog eens Tom heten. Dat boekje moest dus gewoon mee naar huis.

Korte inhoud

De zaak van kapper Tom loopt prima, zijn soepkomkapsel is hip en hot bij jong en oud. Maar op een vreselijke pechdag heeft een klein ongelukje fatale gevolgen voor Toms knipkunsten. Wanneer hij de laatste klant gillend op de vlucht ziet slaan, vreest hij dat dit het einde betekent van zijn loopbaan als topkapper. De kappersstoel blijft leeg en Tom zit met de handen in het haar. Tot hij op een dag de antiekwinkel van buurvrouwtje Kaat binnenloopt …

Geef toe, die cover ziet er toch superleuk uit? Het boekje voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, ook al is het een kinderboek. Het heeft gewoon alles wat een goed kinderboek moet hebben. Het verhaaltje is eenvoudig maar leuk en verrassend. Het volgt een standaard verhaalpatroon maar heeft toch net die leuke twist om het ook voor een volwassene boeiend te maken.

Daarnaast ben ik vooral grote fan van de flapjes in het boek. Het voorwerp op de buitenkant licht altijd een tipje van de sluier op maar het is pas als je flap omdraait dat je het resultaat ziet. Elke keer opnieuw weer een grappig tafereel. Ik las het boek op weg van de Boekenbeurs naar huis. We hebben meerdere keren moeten gniffelen op de trein.

Kapper Tom heeft me aangenaam verrast. Het was eigenlijk nog een stuk leuker dan ik vooraf gedacht had. En ik zou het zo gewoon opnieuw kunnen lezen zonder me te vervelen. Je wordt er echt gelukkig en goedgezind van. In al zijn eenvoud is het echt gewoon een tof boekje. Een aanrader voor iedereen die gewoon eens in een paar minuten een origineel kinderboekje wil lezen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,50 euro.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie