CommCommComm

4 redenen om een eigen domein te starten

Sinds begin november staat mijn eigen plekje op het wereldwijde web online. Veel plannen op voorhand maar uiteindelijk gewoon gesprongen en al voor de basis gezorgd. Maar waarom koos ik voor een eigen domein? Ik had toch even goed op die gratis versie kunnen blijven?

1. Weg met de spam

Heel wat vrienden en kennissen lieten me regelmatig weten dat ze overal reclame te zien kregen als ze m’n blog bezochten. Ik was me daar totaal niet van bewust. Als ik zelf naar m’n site surfte, zag alles er vrij normaal uit. Maar zeker de mobiele versie van de blog stond boordevol spam. Vervelend voor m’n bezoekers. En dus een belangrijke factor om over te schakelen naar een site zonder reclame die ik zelf beter kon controleren.

2. Meer ruimte

De webruimte op een gratis wordpress is beperkt. En na 3,5 jaar intensief bloggen raakte die ruimte stilaan vol. Ik moest dus sowieso op zoek naar een alternatief. Zeker als ik in de toekomst meer tijd wil investeren in goeie foto’s en meer kwalitatieve blogs, ga ik die ruimte wel nodig hebben. En dus was daar die eigen domeinnaam met een hoop webruimte.

3. Een ver toekomstplan

De afgelopen jaren heb ik vooral geïnvesteerd in schrijven. Niet in foto’s, niet in lay-out, niet in kosten voor de site … En daarnaast heb ik ergens nog wel een wilde droom om ooit te freelancen en zelf mijn werkritme te bepalen. Maar anderzijds een veel te onzeker bestaan en dus een sprong die ik waarschijnlijk nooit zal nemen. Dat neemt niet weg dat er nog andere opties bestaan om toch hier en daar wat projecten te kunnen doen. En laat een website daar ook een uithangbord voor zijn. Een professionelere voorstelling kan hier en daar dan toch een stapje in de juiste richting geven. Voorlopig werk ik nog met een gratis lay-out die ik zelf wat heb aangepast. Op termijn hoop ik ergens toch een persoonlijke lay-out te kunnen ontwikkelen.

4. Omdat de lezers het vroegen 😉

Een half jaar geleden deed ik een bevraging bij de lezers van Perfect Imperfect. En ook daar bleek uit dat een eigen domeinnaam toch een meerwaarde zou zijn voor de website. Net als een eigen lay-out. Ik nam het mee als werkpunt. En intussen is het dus uitgevoerd! Hoera.

Heb jij een eigen domeinnaam? Waarom doe je het wel/niet?

Getagd , ,

3 gedachten over “4 redenen om een eigen domein te starten

  1. Een tijd geleden wou ik het wel, maar ik zag op tegen het gedoe en alle technische dingen. De grootste reden was voor mij ook de beperkte ruimte, maar dat werd opgelost door alle foto’s die ik ooit opgeladen had te resizen. Een enorm werk, maar kijk, nu kost het me niks :-).
    Bij mijn enquête, waar ik ook nog eens over moet bloggen, gaf het merendeel aan dat een eigen domein geen meerwaarde zou zijn.
    Misschien ooit, maar nu liggen de prioriteiten anders 🙂

  2. Ik heb een tijdje een eigen domeinnaam gehad, maar het hele gdpr-gedoe (op de gratis versie werd dat automatisch geregeld, op je eigen domein moest je zelf het nodige doen) was voor mij de druppel: ik zag er gewoon het voordeel niet meer van in (behalve dan de reclame op de mobiele versie… echt afschuwelijk!). Ik heb een flickr-account waar ik al mijn foto’s oplaad en dan zo inlaad op mijn blog zonder dat ze daar plek innemen. Ik hoop dus nog wel ff toe te komen met mijn opslagruimte 🙂

Geef een reactie