Struggle of life

Start 2 Run #36

Dus … die loopprestaties. Het blijft voor mij vallen en opstaan. Een natuurtalent ben ik niet. Dat is me al lang duidelijk. Het is zwoegen, afzien en doorbijten. De ene maand gaat al beter dan de andere.

Oktober daar kan ik gewoon een dikke vette streep door trek. Oktober was een sukkelmaand. Op gezondheidsvlak maar dus ook op loopvlak. Keelontstekingen, zware hoestbuien en daarna dan ook gekneusde ribben van al dat hoesten. Ik trok geen enkele keer mijn loopschoenen aan in die maand.

Het was dus met een klein hartje dat ik in november dus terug mijn loopschoenen aantrok. Ik had ook geen idee hoe het met mijn conditie gesteld was na een maand platte rust. Dus wat zou ik doen? Hoe zou ik dat in godsnaam aanpakken? Ik besloot gewoon les 30 van het eerste Start 2 Run-schema te lopen en te zien waar ik uitkwam. Les 30 wil zeggen: 32 minuten vrije training. Het plan was om te zien hoe ver ik kon lopen zonder te wandelen en onderweg zou ik dan wel wat wandelen.

Maar ik verbaasde mezelf gewoon keihard. Ik liep die 32 minuten gewoon. Aan een traag tempo maar zonder zwaar af te zien. Ik was zo ontzettend trots op mezelf naar dat eerste loopje terug. En dus ging ik gewoon met het tweede schema terug aan de slag. Les 1 om het mezelf niet té moeilijk te maken.

Mijn tijden zijn niet meer die van september maar dat had ik nu ook niet meteen verwacht. Ik ben al blij dat ik niet helemaal moet herbeginnen en dat ik toch gewoon aan dat tweede schema terug kan werken. Intussen ging ik al een keer of vier terug lopen. De drukke agenda, de donker die vroeg invalt en veel plannen in het weekend zorgen ervoor dat ik momenteel niet meer loopmomentjes ingepland krijg.

Ik hoop de komende weken dus terug wat meer loopjes in te plannen. Maar ik ben voorlopig al gelukken met elke meer die ik weer kan lopen. Mijn sportieve doelen voor 2020 krijgen intussen ook wat meer vorm. Doelen die ik stilaan voorzichtig durf stellen omdat het er toch een klein beetje naar uitziet dat ik eens een jaar gewoon kan verder bouwen aan mijn conditie zonder van nul te moeten starten.

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , , , ,

1 gedachte over “Start 2 Run #36

Geef een reactie