Struggle of life

5 redenen waarom Go Run voor extra loopmotivatie zorgde

Ergens halfweg vorig jaar kondigde Josefien aan dat ze een boek aan het schrijven was. Een loopboek uiteraard. Dat maakte me wel heel benieuwd. Want lopen is nu niet altijd mijn favoriete bezigheid maar ergens ben ik er ook wel aan gehecht. Benieuwd of het boek van Josefien daar wat verandering in kon brengen.

1. Lijstjes, lijstjes, lijstjes … leuke lijstjes!

Josefien geeft heel wat lijstjes in haar boek: 15 redenen om te lopen, 10 aandachtspunten om de juiste loopschoenen te kiezen of een checklist om een wedstrijd te lopen om er maar enkele te noemen. En ja, het gaat vaak over evidente dingen om aan te denken. Maar dat ze gewoon eens ordelijk op een rijtje staan, geeft je een schop onder je kont en een houvast voor jezelf.

2. Verhalen van echte lopers zoals jij en ik

Ik ben een Start 2 Runner. Een marathon behoort waarschijnlijk nooit tot mijn mogelijkheden. Maar Josefien is zelf ook klein begonnen en geeft in haar boek ook het woord aan lopers die verschillende afstanden lopen. Geen professionals. Lopers zoals jij en ik. Daardoor kan je toch een beetje dromen om ooit hun prestaties te halen.

3. Het gaat om meer dan lopen alleen

Je kopje moet meewillen, voeding speelt een belangrijke rol en het lijf moet de prestaties aankunnen. En ook daar gaat Josefien dieper op in. Het is geen überpositief verhaal maar wel een realistisch plan. Het kan ook al eens tegenzitten. Maar Josefien geeft je munitie om die dipjes te overleven. Inspiratie en motivatie dus.

4. Heerlijk concreet

Geen enkele keer heb ik mezelf moeten afvragen ‘maar wat bedoel je nu precies’. Josefien komt met herkenbare verhalen en duidelijke voorbeelden. Ook minder ervaren lopers als mezelf vinden hun gading dus in het boek. Ik kon er nog wat van opsteken zonder dat ik me de kleine garnaal voelde. Zelfs de 5km-lopers kunnen er heel wat goeie tips uithalen.

5. Haar enthousiasme werkt ongelooflijk aanstekelijk!

Volg Josefien via haar blog, haar Instagram of lees gewoon het boek. Want haar #lopentrut-enthousiasme is gewoon ongelooflijk aanstekelijk. Ze geeft je heel veel zin om die loopschoenen aan te trekken en een loopje te doen. Grijze wolken of regendruppels? We don’t care, gewoon lopen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 25,99 euro.

Getagd , , , , , , ,

5 gedachten over “5 redenen waarom Go Run voor extra loopmotivatie zorgde

  1. Oh, wat een mooie review zeg!
    Jouw bevindingen zijn dus exact hetgeen ik wou bereiken met het boek: concreet en haalbaar, veel lijstjes en tips, luchtig om te lezen, herkenbaar, met een kwinkslag…
    Bedankt om dit te delen!
    Liefs, Josefien x

  2. Het is inderdaad een zalig boek he! En de ideale motivatie 🙂 Ik herlees er vaak kleine stukjes uit, want er staat zoveel nuttige info in.

  3. Hier nog iemand die niks met lopen heeft, maar die het wel graag zou ‘kunnen’. Maar ik heb niet zo’n sterke rug, en als tiener altijd last van mijn knieën gehad, dus ik heb een beetje schrik voor overbelasting. Maar zin om het boek toch eens te lezen, heb ik wel gekregen nu 🙂

Geef een reactie