CommCommComm

Perfect Imperfect 2019 in cijfers!

Analytics

Ik hou van cijfertjes en ik hou van statistiekjes. Dus een terugblik op 2019 in cijfers past perfect in mijn kraam. Maar cijfertjes zeggen niet alles, daar ben ik me wel van bewust. Tegelijk zijn die cijfertjes ook geen geheim en deel ik ze graag met de blogwereld.

Leesvoer

 • Volgens Goodreads las ik 65 boeken in 2019. Dat klopt niet helemaal want een paar boeken zijn nooit in Goodreads geraakt. Daarmee heb ik mijn doel van 60 boeken ruim gehaald. Ook al slabakte het tempo de laatste maanden serieus. Het hadden er dus heel wat meer kunnen zijn.
 • Goed voor 14.551 pagina’s.
 • De gemiddelde lengte van een boek was 223 pagina’s.
 • Tante Mariette en haar fiets was met 526 pagina’s veruit het dikste boek dat ik gelezen heb.
 • Voor 2020 zet ik mijn doel op 70 boeken om mezelf toch te verplichten om weer net iets meer te gaan lezen.

Blogcijfers

Blogstatistieken zijn leuk. Ze maken bepaalde tendensen wel duidelijk maar tegelijk vertellen ze ook niet alles. Toch is het wel eens leuk om er door te scrollen. Die van 2019 moeten ook in perspectief gezien worden. Want in de drie laatste maanden van het jaar verscheen er nog weinig nieuwe content op mijn blog.

In 2019 vonden 13.541 mensen de weg naar mijn blog. En daar mag je er nog zo’n 500 à 600 bijtellen sinds de lancering van mijn nieuwe blog. Heel duidelijk zijn de cijfers dus zeker niet.

 • Weergaven: Je mag dus rekenen op zo’n 14.000 weergaven. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar.
 • Bezoekers: 7.315 met nog wat extra’s. Ook dat aantal ligt wat in de lijn van vorig jaar.
 • Waarderingen: 532, dat zijn er een stuk minder dan vorig jaar. Maar uiteraard ook drie maanden met nauwelijks content.
 • Reacties: 425, ook het aantal reacties ligt een stuk lager dan vorig jaar. Uiteraard om dezelfde reden als eerder al gezegd.

Ik plak geen concrete cijfers op 2020 omdat ik mijn blogplannen ook nog een stuk concreter moet uitwerken. 2019 kon dus nog een stuk beter maar ik ga niet klagen, ik moest even tijd maken om andere dingen te doen :).

Loopjes

Ook de loopapp Strava geeft mij heel wat cijfertjes aan het einde van het jaar.

 • Ik deed 92 loopjes in 2019.
 • Die waren goed voor zo’n kleine 350km dit jaar.
 • En ik had daar zo’n 43 uur voor nodig.

Sociale media

Ik hield het afgelopen jaren mijn statistieken van sociale media bij in mijn bullet journal. De meeste cijfertjes gingen de goeie richting uit. Enkel Twitter heeft stilaan een dalende lijn ingezet, misschien ook wel omdat ik er niet meer echt actief op ben ;).

 • Facebookpagina volgers: 245
 • Facebookpagina likes: 229
 • Twitter: 961
 • Instagram: 702
 • WordPress: 87 (hopelijk volgen ze mij naar mijn plekje hier!)
 • Bloglovin (ik): 174
 • Bloglovin (blog): 119

Een hele hoop cijfertjes voor 2019 dus! Gezien de weinige inspanningen die ik op het einde van het jaar gedaan heb, ben ik hier best wel tevreden mee.

Ben jij tevreden met de statistiekjes van 2019?

Getagd ,

5 gedachten over “Perfect Imperfect 2019 in cijfers!

 1. Met mijn leescijfers was ik heel content, veel meer gelezen als verwacht.
  En op mijn blog ging het eigenlijk ook best goed, ik had daar nooit doelen, maar ik zat nogal dicht tegen de 10.000 bezoekers en die zou ik dit jaar toch graag halen.
  Loopcijfers zijn hier absoluut niet en moesten ze er zijn zouden ze heel laag liggen 😉

  1. Altijd leuk als je meer boeken kan lezen dan gedacht. Dat staat voor mij ook wat voor ‘meer rust’. Al is dat relatief natuurlijk, maar toch :). En succes met je blog doel! Ik kom langs ;).

 2. Ik hou het allemaal niet zo in detail bij, maar ik vind het wel leuker als de cijfers elke maand net iets hoger liggen dan de maand ervoor. Doelen op cijfervlak heb ik niet (nooit gehad), maar ik vind het wel leuk om ze in lijstjes te zien :-).

 3. Het is altijd boeiend om die leescijfers te bekijken hé. Ik leer er vrijwel elk jaar iets van bij. Mijn blogjaar in cijfers moet ik echter nog inplannen. Ik heb het al gedeeltelijk voorbereid maar moet nog het een en ander opzoeken.

Geef een reactie