Struggle of life

Een nieuwe Start2Run-app!

Hij is er! De nieuwe app van Start2Run. Ze hielden ons al een tijdje in spanning en ik was best wel benieuwd naar de nieuwe look-and-feel. En toen hij er eindelijk was, heb ik hem als de bliksem geïnstalleerd. Na een maandje testen, kan ik al eens een eerste review maken.

Frisse look

Starten doe ik met de nieuwe look. Want daar ben ik een grote fan van. De herkenbaarheid zit er nog steeds in door gebruik van groen en blauw. Maar de app oogt een stuk rustiger, nieuwer en frisser. De lay-out is ook eenvoudig wat het overzicht een stuk bevordert. Toegegeven, die eerste paar dagen heb ik mijn weg wat moeten zoeken om te vinden wat ik zocht. Hij is dus misschien iets minder intuïtief dan zijn voorganger maar na een paar dagen was ik er wel helemaal mee weg.

Nieuwe formule

Start2Run was nagenoeg gratis. Je betaalde iets van een 3,5 euro voor een eerste schema maar daarna kon je met elk loopje punten sparen. 300 punten leverden je uiteindelijk een nieuw schema op. En zo heb ik dus wel al heel wat schema’s bij elkaar kunnen lopen. Ik gok dat er toch al een schema of 10 op mijn lijstje stonden.

Dat systeem verandert nu dus. Je downloadt de app gratis maar wil je gebruik maken van de schema’s dan bepaal je nu een abonnement. Maar je moet het toegeven, de prijzen zijn ontzettend democratisch. Voor een maandabonnement betaal je 1,99 euro/maand, voor een jaarabonnement 9,99/jaar. De vaste Start2Runners van de afgelopen maanden kregen als start zo’n 3 maanden abonnement cadeau. Perfect om dus de nieuwe functionaliteiten eens te testen.

Fan

Ik ben en ik blijf een grote Start2Run-fan, ook na de make-over. Het is leuk dat je gewoon altijd een schema op jouw maat heb, ongeacht je conditie. De schema’s leggen de nadruk op tijd en niet op snelheid waardoor zowat iedereen in aanmerking komt om de schema’s te volgen. Je hebt eigenlijk ook geen loopklok nodig, Evy vertelt je wel of je moet lopen/wandelen/versnellen of hoe lang je al bezig bent. Terwijl geeft ze je ook nog een hoop tips als je dat wil. Voor de duidelijkheid: je kan dat ook afzetten bij de instellingen als je dat net niet wil. Ik zal na mijn testperiode dus zeker intekenen op een jaarabonnement.

Werkpuntje

Hier en daar mis ik wel een aantal dingen die in de vorige app wel zaten. De belangrijkste is waarschijnlijk de koppeling met iTunes. In de vorige app kon je een playlist uit iTunes laten synchroniseren met Start2Run. Dat wilde zeggen dat de muziek startte van zodra Evy het startschot had gegeven en stopte van zodra Evy zei dat de training rond was. Je kan nu nog steeds Spotify of iTunes gebruiken maar je moet ze opstarten los van de app en dat vind ik wel een gemiste kans.

Pluspuntjes

De historiek heeft een enorme make-over ondergaan. Net als de overzichtjes die je krijgt na de training. Je kan de afbeelding meteen delen via sociale media of je kan de afbeelding opslaan om later te gebruiken. Ik vind het echt heel leuk dat er zo aan het visuele gewerkt is.

Door te lopen kan je ook punten sparen. Met die punten kan je dan dingen uit de shop aankopen. Vaak kortingsbonnen. Start2Run neemt daarmee duidelijk de lijn van de NN Runningclub over.

Maar het grootste pluspunt is ongetwijfeld dat de oude succesformule op zich niet veranderd is. De schema’s hanteren nog steeds dezelfde filosofie. En dat is het belangrijkste. Mijn oude vertrouwde loopmaatje zit gewoon in een nieuw kleedje maar binnenin is het nog altijd diezelfde topper ;).

Meer info over de nieuwe Start2Run vind je op www.start2run.net!

Welk schema gebruik jij om te lopen? Heb je Start2Run al eens gebruik? En heb je de nieuwe app al getest?

Getagd , , , , ,

7 gedachten over “Een nieuwe Start2Run-app!

 1. Zo tof die app!! Ik heb 6 jaar geleden ooit die training afgewerkt maar ondertussen loop ik niet meer omdat ik op een finse piste moet lopen. Ik vond die lesjes wel altijd fijn om naar te luisteren tijdens het joggen.

 2. Nog altijd zo veel bewondering voor mensen die lopen, ik wou écht dat ik het zelf kon. Misschien ga ik het toch eens vragen aan mijn kinesist, want blogposts als deze, en (de review van) het boek van Josefien geven mij kriebels om meer te sporten…

  1. Je kan altijd alternatieven zoeken eh? Ik zag dat je terug wilde zwemmen, dat lijkt me zeker even goed maar minder belastend. Of regelmatig wandelen kan misschien ook helpen?

 3. Ik ben sinds het nieuwe jaar voor de waarschijnlijk 1000ste keer aan een start-to-run begonnen. Ik hoop dat ik het deze keer eens zal volhouden, lol…
  Voor de schema’s gebruik ik ook een app, namelijk C25k (c25kfree.com).
  Het lastigste is dat ik geen goeie manier vind om mijn telefoon bij mij te dragen tijdens het lopen. Ik heb zo’n armband geprobeerd, maar dat lukt me precies niet. Dus ik loop nu eigenlijk met de telefoon in de hand…. En oortjes zonder draden zou ook handig zijn. Dus moest je hiervoor tips hebben hoor ik het graag!

  1. Hey Charlotte! Succes met je nieuwe poging, ik ben zelf ook al 20 keer herbegonnen. Het is de eerste keer dat ik er in slaagt om eens een volgend schema te lopen! Dus de aanhouder wint ;).
   En die app ken ik niet, moet ik dus zeker eens testen!
   Ik draag mijn telefoon ook mee aan een armband. Ik heb wel wat moeten zoeken naar een goeie, flexibele. Bij H&M vond ik een hele goeie, die die ik nu gebruik komt van de Action en is wat stroever. En ik drapeer mijn draadje van m’n oortjes daarrond. In sommige broeken of truitjes zitten ook zakjes die groot genoeg zijn om een smartphone in te steken, dus misschien is dat een betere oplossing?

 4. Die nieuwe app ziet er wel leuk uit! Zelf loop ik nog steeds met mijn schema op hartslag, want dat was nog niet ten einde. Maar misschien dat ik de app toch ook nog eens een kans geef nu hij er zo leuk uit ziet 🙂

Geef een reactie