Struggle of life

Katrien is op dieet! #1

Sinds half december ben ik op dieet. Want goeie voornemens daar moet je meteen mee beginnen. Niet als het nieuwe jaar start. En ja, ik koos met de feestdagen niet meteen de makkelijkste periode uit. Gelukkig stond ik er niet alleen voor.

Een dieet gaat niet altijd om de kilo’s alleen. Het gaat ook over een gevoel maar in mijn geval vooral ook om mijn gezondheid. De weegschaal zei dat het tijd was, mijn gevoel zei dat het tijd was en vooral de testen bij de dokter zeiden dat het tijd was. De bloeddruk is te hoog, de cholesterol is niet echt te hoog maar wel een aandachtspunt en mogelijk gooit ook die schildklier binnenkort nog wat roet in het eten. Genoeg verwittigingen om het over een andere boeg te gooien dus.

(c) Ella Olsson voor Pexels.com

Ik dacht er al een tijdje over na. Maar ik had geen zin in de traditionele dieetleer. Been there, done that, en ja, het had effect maar het was geen duurzame manier van eten. Ik wilde iets anders. Een manier die ik na het dieet gewoon kon verderzetten, met dezelfde principes.

Zo kwam ik bij de Sana-coaches terecht. Bekend van Sandra Bekkari waarschijnlijk. Ik nam eerst de tijd om de methode eens goed door te nemen. Een aantal dingen waren voor mij belangrijk: een duurzame methode van eten aanleren, maaltijden die je een voldaan gevoel geven en coachende begeleiding die om meer dan kilo’s gaat. Een lezing van Bekkari en een paar van haar kookboeken konden me overtuigen. En zo maakte ik een afspraak bij Sana-coach Evelyne Putseys.

Bij het eerste bezoekjes bezorgde ze mij al een aantal tips, het echte dieet zou pas volgen na het tweede bezoekje half januari. Het waren best wel eenvoudige tips met een focus op groenten. Het waren die tips die ervoor zorgden dat ik tijdens de feestdagen niet aankwam maar al meer dan een kilo kwijtspeelde. Een opsteker. Voor de duidelijkheid, de Sana-methode is ook geen groot geheim. De basis zit in onderstaande afbeelding die ook in alle kookboeken van Sandra terugkomt.

Afgelopen donderdag kreeg ik mijn dieet. En ik nam dit weekend de tijd om alles eens goed door te nemen. Mijn weekmenu’s hebben nog wel wat aanpassingen nodig maar de basis zit wel al goed. Ik combineer het met beweging. Twee tot drie loopjes per week op de planning moeten me helpen om mijn doelen te bereiken.

Binnenkort meer over mijn eerste ‘echte’ dieetweken ;).

Volg jij een ‘speciale’ eetmethode? Deed je al wel eens een dieet? Of hoe ga jij om met eten?

Getagd , , ,

9 gedachten over “Katrien is op dieet! #1

  1. Ik ben ook afgevallen de laatste tijd, gewoon door wat op te letten dus niet met een bepaalde methode. Ik denk dat het vooral in mijn hoofd juist moest zitten, want daarvoor mislukten mijn pogingen altijd, ook als ik er op lette.

    1. Ik vind het vooral handig dat ik tips krijg om wat ik goed doe nog beter te maken en dat ik weet waar er addertjes onder het gras zitten. Ik heb precies een klankbord nodig om er echt effect van te ondervinden!

  2. Ik ben benieuwd naar je weekmenu’s! Sinds de herfst van vorig jaar probeer ik om mijn tussendoortjes te vervangen door niet-gesuikerde dingen die ik zelf bak. En sinds begin deze maand probeer ik er op te letten om elke dag voldoende water te drinken. De volgende dingen die ik dan nog wil aanpakken zijn mijn lunch beter organiseren en het avondeten. Ik heb het ergens wat losgelaten dat ik x aantal kilo’s wil vermageren, maar focus me nu eerder op mindset en levenswijze. En dan ga ik er van uit dat die kilo’s uiteindelijk ook wel zullen verdwijnen.

Geef een reactie