Struggle of life

Koken met Katrien: havermoutpannenkoekjes

Dat ik op dieet ben, is al lang geen geheim meer. In mijn zoektocht naar minder kilo’s probeer ik af en toe ook nieuwe receptjes uit. Zo raadde de diëtist mij aan om als afwisseling eens havermoutpannenkoekjes te maken als ontbijt. Een goed idee! Zeker met appeltjes en Griekse yoghurt. En dus ging ik online op zoek naar een receptje.

Ik kwam al snel uit bij een recept van Sandra Bekkari. Zo was ik zeker dat ik ze op de juiste manier zou klaarmaken. Maar Sandra draaide dan weer alles door de blender en die heb ik niet. Gelukkig had Delhaize goeie alternatieven in huis.

Wat heb je nodig voor +/- 12 pannenkoeken?

  • 120 g havermeel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eitjes
  • scheutje rijstdrink/havermelk/…
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • kokosolie (om te bakken)
Havermoutpannenkoekjes, appel en Griekse yoghurt

Hoe maak je het?

Geen blender dus. Brute kracht met de vork dan maar. En het geluk dat ik meel vond en ik geen havermout moest mixen. En eigenlijk is het simpel. Je doet alles in een kom en mengen .

Ik deed het meel in een kom, deed er de bananen in stukjes bij en de eitjes. Een eerste keer goed pletten en mengen en dan een scheutje melk (wat er open is) erbij doen om een gladder geheel te krijgen. Daarna kan je dan ook het bakpoeder en het snuifje zout toevoegen. Het voordeel van te pletten en niet te mixen, is dat je stukjes banaan hier en daar nog herkenbaar blijven in de pannenkoekjes. Ik vind het persoonlijk wel een leuke extra aan de pannenkoekjes.

Bakken doe ik in een kleine pan met kokosolie omdat dat smaakloos is. Kleine pannenkoekjes ter grootte van een handpalm zijn ruim voldoende en die kan je gewoon met een soeplepel uitscheppen. Bij mij blijven ze altijd wel wat dikte behouden (ook door de stukjes banaan) en ze hebben wel wat baktijd nodig om volledig te doorbakken.

Lekker?

Ja, zonder twijfel! En ik had nooit gedacht dat ik ze zo lekker zou vinden. Het is een beloning geworden voor het weekend of de dagen dat ik thuiswerk. Iets om naar uit te kijken!

Wat is jouw favoriete receptje?

Getagd , , , , ,

7 gedachten over “Koken met Katrien: havermoutpannenkoekjes

  1. Ik maakte ze onlangs met een blender, maar het deeg bleef zo dik dat er minstens 1 pannenkoek in de blender is achtergebleven. Sandra doet alles altijd veel makkelijker lijken dan het is, haha!

    1. Haha, mijn beslag viel thans goed mee. Behalve hier en daar nog een brokje banaan. Misschien iets meer rijstmelk gebruiken? 🤔

Geef een reactie