Boekenwurm

Gelezen: Een – Sarah Crossan

Ontzettend blij dat ik eindelijk eens een boek van Sarah Crossan heb kunnen lezen. De reviews over haar boeken waren altijd zo lovend dat echt al heel lang op mijn wishlist stond. De bib zorgde voor het perfect excuus om het boek eindelijk te kunnen lezen. Ik heb het mij geen moment beklaagd.

De korte inhoud

Grace en Tippi zijn een Siamese tweeling van bijna zeventien die niet anders weten dan dat ze samen zijn. Hun leven verandert echter drastisch wanneer ze niet langer thuis les kunnen krijgen, maar naar de lokale middelbare school moeten. Daar ontkomen ze niet aan gestaar en gepest, maar ontdekken ze ook dat anders zijn soms voordelen heeft.
Wat ze echter nog niet weten is dat ze een hartverscheurende beslissing moeten nemen; een beslissing die hun leven nog ingrijpender zal veranderen.

Sarah Crossan combineert in Een een vrije vers-vorm met een prachtig verhaal over identiteit en verbondenheid. Het aangrijpende verhaal en de intuïtieve stijl maken Een tot een toegankelijk en adembenemend boek. Een stijl die je zal overrompelen en een verhaal dat je hart in tweeën breekt.

Boek.be

Ik had Een altijd als een Young Adult-boek beschouwd. Maar onze plaatselijke bibliotheek dacht daar duidelijk anders over. En zo botste ik tussen de ‘volwassen’-boeken plots op dit boek van m’n wishlist. Achteraf heb ik nog altijd niet echt een idee waarom maar laat het ons erop houden dat het een aangename verrassing was.

Een is geschreven in een vrije vers-vorm. Toegegeven, dat vraagt best wel wat aanpassing. Geen blokken tekst, geen rijm, geen uitgeschreven dialoog. Mijn hoofd had best wel wat pagina’s nodig om de logica van een normaal boek overboord te gooien en me over te geven aan het verhaal. Eens ik dat gedaan had, was ik heel blij dat me dat gelukt was.

Het is een heel mooi, meeslepend en aangrijpend verhaal. Grace en Tippi raken je tot op het bot, zeker op het einde van het verhaal. Je leest het verhaal alsof je alles voelt wat ze zelf ook voelen. De vrije vers-vorm slaagt er op de een of andere manier in om je heel betrokken te maken in het verhaal. Het zit echt gewoon op je vel.

De manier van schrijven zorgt ook voor een ontzettend vlot verhaal. Je vliegt door de bladzijden. In no time heb je quasi 500 pagina’s uitgelezen. Dat zorgt ervoor dat het boek ook heel goed is voor de leesmotivatie. Plotseling vond ik van mezelf dat ik terug goed bezig was. 😉 Ik kan Een van Sarah Crossan dus alleen maar aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is. Je zal het je niet beklagen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 12,5 euro.

Getagd , , , , ,

6 gedachten over “Gelezen: Een – Sarah Crossan

  1. Ik zag dit boek deze week nog ergens passeren met een zeer positieve review.
    De schrijfstijl schrikt me ook wel een beetje af, maar misschien toch eens een kans geven.

    1. Bij Fieke waarschijnlijk! Ik had ook wat schrik van de stijl maar het valt hier echt reuze mee. Het zorgt ervoor dat het boek leest als een trein dus zeker een aanrader!

          1. Ik heb nog goeie reviews van haar boeken gelezen, als ik terug naar de bib mag toch eens kijken 🙂

Geef een reactie