Struggle of life

Katrien op dieet #4

Katrien en gewicht, dat is een constante strijd. Al heel mijn leven lang. Maar de afgelopen maanden heb ik ook ontdekt dat er dingen zijn die vaak gewoon keihard in mijn nadeel spelen. Vochtschommelingen bijvoorbeeld. Maar op zo’n moment ben ik ontzettend blij met mijn Sana-coach.

Op de weegschaal staan is niet mijn favoriete moment van de week. Soms draait dat al eens goed uit, maar af en toe steekt dat ook eens zwaar tegen. Dan is het cijfer op de weegschaal niet meteen wat ik verwacht had. Ondanks het feit dat ik dagen aan een stuk best wel gezond at. En ja, dat is echt ontmoedigend.

Afgelopen donderdag legde ik dat issue ook eens voor aan mijn sana-coach. Aan de hand van mijn weekmenu kon ze die schommeling perfect verklaren en bleek het alleen maar om vochtschommelingen te gaan. Oef, want dan ben ik toch beter bezig dan ik dacht. Op de weegschaal bij haar was er maar 300g af. Daagse nadien op mijn eigen weegschaal woog ik plots 1,5kg af. En alles viel in zijn plooi. Een daling die ze had voorspeld.

Restje quinoa + kip + groentjes + omelet met groentjes

Maar het gaat om meer dan de kilo’s. Mijn sana-coach meet ook de centimeters in taille en rond de heupen. Daar waren toch weer twee mooie centimeters van af. Zeker in mijn taille zie ik het makkelijkste het resultaat. Daarnaast doet ze ook nog een meting met een soort van elektrostroom. Die meet dan weer de lichaamssamenstelling. En ook die meting laat goeie cijfers zien: mijn vetvrijemassa groeit, de vetmassa neemt af en mijn spiermassa groeit. En dat motiveert echt wel! Net zoals mijn bloeddruk die al gedaald was bij mijn laatste doktersbezoek en mijn cholesterol die in de juiste richting evolueert. Ik weet dus waarom ik het doe.

Mijn taak voor de komende weken? Mijn weekmenu nog evenwichtiger samenstellen. Een lunch met veel koolhydraten vraagt om een diner met weinig koolhydraten of omgekeerd. Want het is het teveel aan koolhydraten dat er ook voor zorgt dat ik veel vocht ga vasthouden.

En het belangrijkste? Ik heb nog op geen enkel moment écht het gevoel gehad dat ik op dieet ben. Ik kan nog altijd lekkere maaltijden koken die mij een voldaan gevoel geven. En 1 à 2 keer per week kan ik mezelf ook iets gunnen zonder daarvoor afgestraft te worden. Ik ben vooral blij dat ik een duurzamere manier van eten heb ontdekt die me ligt en die ik ook gewoon kan blijven volhouden.

Heb jij nog een Sana-receptje voor mij dat ik zeker eens moet proberen?

Getagd , , ,

5 gedachten over “Katrien op dieet #4

  1. Dat de weegschaal niet altijd een correct beeld geeft weet ik al een poosje. Maar het is niet altijd even makkelijk om dat te onthouden 🙂 Even een vraagje: eet jij dan hoofdzakelijk Sana gerechten?

Geef een reactie