Struggle of life

Mijn 20 doelen voor 2020!

Eerlijk? Ik werk al een tijdje aan mijn goeie voornemenslijstje. En ik ben er van overtuigd dat het lijstje dat je hieronder kan bewonderen nog niet volledig is. Er zullen nog wel dingen opduiken waarvan ik zeg ‘ahja dat ook’. Maar de voornemens tot nu, die geef ik je graag al mee ;).

Ik deel mijn goeie voornemens voor 2020 graag op in een aantal categorieën om het wat overzichtelijk te houden.

Persoonlijk (7)

 • Stoppen met nagelbijten: Al vaak een persoonlijk projectje. Maar ik wil er opnieuw werk van maken, de vijl hou ik al in de aanslag.
 • Vermageren: Een goed voornemen waar ik in december al voor de zekerheid mee gestart ben. Meer daarover binnenkort want het gaat niet alleen om de kilo’s. Er zijn wat medische redenen op de proppen gekomen. Gelukkig sta ik er niet alleen voor.
 • 4 keer mindfulness per week: Ik voel dat mijn hoofd nood heeft aan meer rust en minder prikkels. En dan zijn er ook nog die medische redenen. Dus zoek ik meer rust, onder andere in mindfulness.
 • Experimenteren met handlettering: Het afgelopen jaar nauwelijks tijd voor gemaakt terwijl ik dat wel heel ontspannend vind. Een missie voor 2020 dus.
 • 1 puzzel per maand maken: Hetzelfde met dat puzzelen eigenlijk. Ik vind dat ongelooflijk ontspannend maar ik kom er gewoon niet toe. 12 puzzels op mijn planning dus.
 • Meer tijd voor vriendinnen: Het is meestal een gedoe als ik met vriendinnen een tête-à-tête wil inplannen. En dus wil ik graag voor hen wat meer tijd maken!
 • Nieuwe receptjes uitproberen: Ik herval vaak in mijn gekende recepten en daar wil ik wat variatie inbrengen. Inspiratie zoeken in kookboeken en gewoon uitproberen.

Blog (4)

 • Minstens 3 blogs per week: Ik streef nog steeds naar 4 per week maar ik wil het ook zo haalbaar mogelijk maken. Vandaar die 3 per week dus.
 • Blog uitbouwen: Maar zoals ik eerder al zei wil ik graag mijn blog uitbouwen. Hoe, daar ben ik nog niet helemaal uit, daar werk ik het komende jaar aan.
 • Een paar leuke blogprojecten op mijn agenda zetten: Ik plan sowieso al #40dagenbloggen in als eerste projectje. Maar ik wil graag nog wat extra projectjes bedenken of samenwerkingen zoeken om iets moois mee te doen.
 • Meer persoonlijke blogs: Uit de bevraging die ik vorig jaar deed, bleek dat er wel vraag was naar meer persoonlijke blogs. Dus bouw ik het aantal reviews wat af en ga ik voor meer persoonlijke blogs. Jij vraagt, ik draai ;).

Boeken (4)

 • Beperkt budget: Ik wil mijn boekenbudget dit jaar enorm beperken. Een klein budgetje per twee maanden en een groter budget voor evenementen als Lannoo’s Boekenmarkt of de Boekenbeurs.
 • 70 boeken lezen: Dit jaar stond mijn doel op slechts 60 boeken en door die serieuze leesdip kwam dat nog goed uit. Maar dit jaar wil ik beter doen en 70 vind ik dan best nog wel voorzichtig.
 • Bewust tijd maken om te lezen: Ik ga experimenteren met een leesagenda. Ik plan elke dag bewust momentjes in om te lezen. Ik wissel af tussen blogs, boeken en magazines.
 • Minder jeugdboeken, meer vakliteratuur en verhalen: De afgelopen jaren las ik veel kinder- en jeugdboeken, ook al door m’n job. Waardoor heel wat toppers van andere genres bleven liggen. Tijd om dat om te draaien. Met uitzondering van Marc de Bel, laat dat duidelijk zijn.

Sportieve prestaties (5)

 • 80 loopjes: Ik beperk mijn sportieve ambities. Of ja, ik wil gewoon even goed doen als dit jaar.
 • 2 à 3 loopjes per week doen: Naast een jaardoel, stel ik voor mezelf een weekdoel. Omdat ik zo mijn conditie beter hoop te onderhouden.
 • Deelnemen aan een loopevenement: Ik ben er nog niet uit wanneer of waar maar ik wil graag toch nog eens een loopevenement doen. Voorzichtig beginnen met 5km, dat lijkt me wel haalbaar.
 • Een nieuw loopschema starten: Ik ben intussen aan het tweede loopschema van Start 2 Run toe maar ik hoop binnenkort toch eentje te stijgen. Zo blijf ik het gevoel hebben dat ik vooruit ga.
 • 15 wandelingen: Ik wandel graag maar ik vergeet mijn wandeltochtjes al eens te tracken. Maar dit jaar zou ik graag ook eens een paar langere wandeltochtjes maken.

Wat zijn jouw doelen of goeie voornemens voor 2020?

Getagd ,

14 gedachten over “Mijn 20 doelen voor 2020!

 1. Amaj, zotveel doelen heb jij! Ik ben soms al blij als ik mijn werk/huishouden/loopjes gedaan krijg binnen de tijd 😀 Maar ik snap het wel. Soms wil ik ook gewoon méér en beter, maar dan denk ik: doe gewoon, en geniet ook een beetje. Lukt niet altijd even goed … In elk geval superveel succes met je doelen!! XX

  1. Sommige doelen heb ik ook gewoon gesteld om meer te genieten. Om me te verplichten momentjes in te lassen dat ik iets voor mezelf doe! Dus het werkt in twee kanten ;).

 2. Mooie doelen, veel dingen zijn herkenbaar! Ik werk zelf ook aan een gelijkaardige blogpost, komt een dezer dagen online 🙂
  Hopelijk vallen de medische dingen een beetje mee…
  Veel succes met alles wat je doet!
  Liefs, Josefien x

 3. Waauw, mooie doelen zeg!
  Ik schuw doorgaans eerder weg van het opstellen van concrete doelen, gezien die mijn nerveus maken. Behalve voor lezen dan. Maar misschien moet ik toch eens nadenken om die filosofie wat aan te passen, want het is een feit dat concrete doelen de kans ze te halen verhoogt.
  Jij succes alvast!

  1. Dank je wel! Bij mij helpt het wel om meer moeite te doen en om bewuster met dingen bezig te zijn omdat ik weet hoe belangrijk ze zijn (denk maar aan lezen, lopen, puzzelen of handlettering/bullet journal).

 4. Wow, zoveel mooie voornemens. Ik wens je daar alvast veel succes mee. Meer puzzelen zou ik eigenlijk ook wel willen proberen. Het is immers heel ontspannend en om de één of andere reden lijkt het er zelden van te komen. Vermits ik wat meer rust in het hoofd wil probeer ik zelf weer wat vaker Tai Chi te doen. Meestal begin ik al na de eerste oefening te geeuwen dus het is inderdaad heel rustgevend. 🙂

Geef een reactie