Boekenwurm

Leeslijst #38

leeslijst

Mijn leeslijsten in 2019 waren ambitieus. Het laatste half jaar zelfs veel te ambitieus. Ik was ook het plezier in het lezen wat kwijt. Niet enkel door de ambitieuze leeslijsten, vooral door de drukke agenda. Het hoofd wilde wel maar het ging gewoon niet. En dan weet ik dat ik moet inbinden en aan m’n eigen gezondheid moet denken.

En dus leeslijsten nieuwe stijl. Maximum 6 boeken per maand, want dat leek me nog wel een haalbaar aantal. Bibboeken en eigen boeken samen. En dan liefst nog een mix van verschillende genres om de reviews op m’n blog afwisselend te houden. Dat bracht me tot deze zes boeken:

  • Wij en ik – Saskia De Coster: Saskia De Coster is één van die auteurs die al lang op mijn lijstje ‘om ooit eens te lezen’ staat. Dus toen ik op een paar van haar boeken botste in de plaatselijke bibliotheek heb ik maar snel een boek mee naar huis gebracht.
  • Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge: Een boek dat intussen al 10 mensen hebben aangeraden. Omdat ik onlangs bij de kerstswap van Kwante in Wonderland ook deel 2 en 3 cadeau kreeg, moet ik toch hoogdringend eens aan die reeks beginnen. Bij deze.
  • Je doet het toch wel gratis – Mascha Feoktistova & Max De Vries: Een boek over influencer marketing. Van toepassing op m’n blog maar even goed in mijn job. En daarom komt het bij op m’n lijstje. Het is thema dat me al jaren boeit.
  • Hoogsensitief – Elke Van Hoof: Ik heb nooit laten nagaan of ik hoogsensitief ben maar ik heb er in elk geval wel wat raakvlakken mee. En dus wil ik graag bijleren. De kronkels van het menselijk brein blijven iets fascinerend.
  • Stop burn-out – Luk Dewulf: De ‘ziekte’ van de afgelopen jaren. Eentje met veel gezichten en niet één vaste diagnose. Sinds mijn eigen platte batterij lees ik er ook heel veel boeken rond. En dus ook dit boek trok mijn aandacht. Benieuwd of het me nog iets kan bijbrengen.
  • Wat zou Jani zeggen? – Jani Kazaltzis: Jani is een van mijn tv-helden. Ik vind zijn programma’s enorm grappig en geslaagd. Dus ben ik ook benieuwd naar de boeken die hij uitbrengt. Het is een van die figuren waar ik graag eens een ‘pint’ mee zou gaan drinken. Dat lijkt me echt heerlijk! Ik gok dat ik me geen minuut zou vervelen.

Wat staat er op jouw leeslijst de komende weken?

Getagd , ,

10 gedachten over “Leeslijst #38

  1. Leuk lijstje! ‘Je doet het toch wel gratis’ heb ik ook gelezen.
    Op mijn leeslijst voor deze maand staat in ieder geval ‘De edele kunst van not giving a f*ck’. Daar heb ik al zo veel over gehoord en gelezen, dat het hoog tijd is om hem zelf te gaan lezen.

  2. Dat is een mooie en gevarieerde selectie. Ik kies meestal gewoon op het moment zelf het boek dat me het meeste aanspreekt. Tot nu toe las ik een geïllustreerd fantasyboek, een romantisch verhaal, een urban fantasy, een detectiveboek dat zich in de toekomst afspeelt en vandaag hoop ik in een YA fantasy boek te starten.

Geef een reactie