Struggle of life

Mijn goeie voornemens: de eindbalans!

Begin dit jaar maakte ik 20 doelen voor 2020. Toegegeven, het was waarschijnlijk wat ambitieus. Maar ik heb me nooit echt laten ontmoedigen en ik timmerde ijverig verder aan mijn pad. Hoe loopt het nu af met die 20 doelen? Wel, we zullen eens kijken.

Persoonlijk (7)

 • Stoppen met nagelbijten: Keihard gelukt op de eindmeet. Ergens in november beet ik mijn tanden stuk, letterlijk. Mijn twee voorste tanden onderaan gingen er aan, vooral aan de achterkant. De tandarts repareerde ze, maar nagelbijten zit er niet meer in. Een goeie manier om een slechte gewoonte af te leren, zo blijkt.
 • Vermageren: Ik was het jaar goed begonnen en slaagde er ergens halfweg in om toch al een kilo of 5-6 kwijt te spelen. Helaas gaat het er nu iets minder goed aan toe. Werkpuntje voor volgend jaar dan maar.
 • 4 keer mindfulness per week: Sinds de lockdown half maart gaat het eigenlijk bijzonder goed met dat projectje. Ik kon het inbouwen in mijn dagelijkse routine. Dat hielp.
 • Experimenteren met handletteren: Een projectje voor deze Kerstvakantie. Maar echt deze keer.
 • 1 puzzel per maand maken: Ook deze is er nog niet echt van gekomen. Er werd hier het afgelopen jaar bijzonder weinig gepuzzeld. Maar er ligt een cadeautje onder kerstboom voor me dat me toch weer wat in de goeie richting moet duwen ;).
 • Meer tijd voor vriendinnen: En toen kwam de lockdown. Dus ja en nee. Zeker de laatste weken probeer ik er bewuster tijd voor te maken. Gaan wandelen, berichtjes sturen … ondanks de beperkingen ben ik wel beter bezig denk ik.
 • Nieuwe receptjes uitproberen: Nog te weinig maar ik maak er af en toe wel werk van. Als ik een leuk receptje tegenkom, dan probeer ik dat wel al eens te maken.

Het eindresultaat: 5/7.

Blog (4)

 • Minstens 3 blogs per week, blog uitbouwen, een paar leuke blogprojecten op mijn agenda zetten: Alledrie in hetzelfde schuitje. Ik had heel mooie plannen klaar, maar de planning is een paar keer stevig in elkaar gestuikt door omstandigheden. Dus het kwam er niet uit zoals ik gewild had.
 • Meer persoonlijke blogs: Daar ben ik denk ik wel in geslaagd en het is een doel waar ik ook in 2021 mee aan de slag wil gaan.

Het eindresultaat: 1/4.

Boeken (4)

 • Beperkt budget: Gelukt. Met overtuiging. Met dank aan corona dat veel evenementen niet liet doorgaan. Maar budget plannen helpt dus echt om minder boeken te komen.
 • 70 boeken lezen: De teller staat voorlopig op 49 (half december) dus die 70 zitten er dit jaar niet in vrees ik.
 • Bewust tijd maken om te lezen: Het blijkt wel de beste manier om meer te lezen. Maar het kopje moet meewillen.
 • Minder jeugdboeken, meer vakliteratuur en verhalen: Ook eentje waar ik hard aan gewerkt heb. Ik ging bewuster kopen en dat zorgde ook voor meer aankopen in andere genres.

Het eindresultaat: 3/4.

Sportieve prestaties (5)

 • 80 loopjes: Er staat er voorlopig 87 op de teller. Doel gehaald dus. Al hadden het er veel meer kunnen zijn als eind september niet plots iets als corona opdook en me dwong om 14 dagen binnen te blijven.
 • 2 à 3 loopjes per week doen: Tijdens de eerst lockdown werden dat zelfs 3 à 4 loopjes per week. Tot ik wat moest minderen om mijn knieën te ontzien. Maar al bij al redelijk succesvol dus.
 • Deelnemen aan een loopevenement: Tja, dat was buiten corona gerekend. Deze telt dit jaar dus even niet mee.
 • Een nieuw loopschema starten: Ook gehaald. Want ik startte mijn derde schema met ‘opbouwen naar 10km’.
 • 15 wandelingen: Met vlag en wimpel. De teller staat voorlopig op 39 wandelingen en dan heb ik er nog een hoop niet getracked op Strava.

Het eindresultaat: 4/4.

Het eindverdict: 13/19. Nu niet meteen het meest schitterende resultaat. Mijn jaar bleek vooral op vlak van boeken en sporten redelijk succesvol. De rustigere wateren waar ik in beland ben, helpen me hopelijk om in 2021 iets succesvoller te zijn op vlak van persoonlijke doelen. Misschien is het wel hoog tijd om daar ook eens over na te denken.

Hoe is het afgelopen met jouw doelen of goeie voornemens van 2020?

Getagd ,

4 gedachten over “Mijn goeie voornemens: de eindbalans!

 1. Sommige doelen haalde ik verbazingwekkend makkelijk (dankjewel corona om ervoor te zorgen dat ik elke middag ga wandelen :-)); andere vielen dan weer volledig in het water door corona. Maar dat is ok 🙂

 2. 13/19 is toch echt een topresultaat! Die kapotte tanden klinkt wel pijnlijk… Maar duidelijk heel efficiënt. Alleszins efficiënter dan alles wat ik de laatste jaren al geprobeerd heb om hetzelfde doel te bereiken.

 3. Ik vind net als Annelies dat 13/19 een heel mooi resultaat is. Dat is meer dan geslaagd hé. Bovendien kon je sommige zaken gewoon niet doen dankzij dat vervelende virus. Dat van het tijd vrij maken voor lezen en dan vervolgens met een kopje zitten dat niet wil meewerken is heel herkenbaar. Ik zet lezen soms heel bewust op mijn lijstje met zaken die ik zeker wil doen maar als je je dan vervolgens niet kan concentreren kan je beter iets helemaal anders doen in plaats van 30 minuten lang dezelfde alinea steeds opnieuw te lezen.

Geef een reactie