Boekenwurm

Gelezen in december

Ik lees graag en ik lees veel. Weliswaar met af en toe eens een leesdip, maar kom, in vergelijking met velen lees ik nog steeds veel. Uit de bevraging die ik al eens deed en uit de statistieken hier op m’n blog, blijkt dat de reviews niet altijd heel goed gelezen worden. Dus roep ik een nieuwe rubriek in het leven. Dat geeft me de kans om toch nog alle boeken aan bod te laten komen, maar zo moet ik niet meer op alle boeken diep ingaan.

In de nieuwe rubriek zorg ik voor korte reviews van de boeken die ik de afgelopen maand las maar die niet per se een eigen blogbericht nodig hebben. Ik creëer er meer tijd en ruimte mee om meer persoonlijke blogs te schrijven maar tegelijk kan ik hier toch nog regelmatig mijn boekenei leggen. En geen paniek, de zelfhulp- en communicatieboeken die ik boeiend genoeg vind, krijgen hier nog steeds een eigen plaatsje.

Blinker – De bezemstaf van de Belleheks – Marc de Bel

Blinker en Nelle nemen deel aan de jaarlijkse dropping van de Kruisemse Heemkundige Kring. Die lijkt letterlijk en figuurlijk in het water te vallen, zeker wanneer onze twee helden ook nog eens verdwalen. Tot ze, net zoals in een sprookje, in het donkere bos een lichtje zien en ze ‘toevallig’ op een wiccafeest belanden.

Maar … Toeval bestaat niet. Het Lot geeft je vaak een duwtje in de rug. Dit duwtje valt hier wel erg letterlijk te nemen, want Nelle belandt niet in een sprookje met lieve heksen, maar in de handen van een stel geflipte Swami Wami Sjalami’s. Gelukkig is ze geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zelfs zonder Blinker. Al hangt haar Lot deze keer wel aan een heel dun zijden draadje …

De bezemstaf van de Belleheks is een superspannend verhaal, niet alleen voor pientere jongens, maar zeker ook voor dappere meisjes.

Vanaf 9 jaar en ouder(s)!

Website Uitgeverij Houtekiet

Eindelijk. Een nieuwe Blinker! Al speelt deze keer niet Blinker maar Nelle de hoofdrol in het boek. Samen beleven ze weer een dol avontuur, net als in de andere boeken. Het succesrecept blijft dus zeker overeind. Toch vond ik het jammer dat het een relatief dun boek is. Het verhaal had het potentieel om weer een heerlijk dik Blinkerboek te worden, maar dat komt niet helemaal tot zijn recht. Een gemiste kans. Maar laat dat de leespret niet bederven want ook nu is het van de eerste tot de laatste pagina weer een echt Blinkerverhaal.

Soulmates – Holly Bourne

Eens in de zoveel tijd worden er twee mensen geboren die elkaars perfecte match zijn: soulmates. Je hebt meer kans om door de bliksem te worden getroffen dan je soulmate te vinden, maar wanneer twee van zulke mensen elkaar ontmoeten en verliefd worden slaat de natuur op hol.

Poppy is zeventien jaar oud, cynisch en heeft weinig vertrouwen in de liefde. Maar dan ontmoet ze Noah, de sexy gitarist, op wie haar hoofd en lichaam heftig reageren. Er ontstaat een relatie van aantrekken en afstoten, maar hun aantrekkingskracht is al snel zo sterk dat er grote rampen dreigen. De heftige regenbuien, bliksems en stormen zijn slechts het begin.

Met een geheime politieorganisatie op hun hielen worden Poppy en Noah geconfronteerd met een onmogelijke keuze: het einde van de wereld of een leven zonder liefde.

Website Boek.be

Dit boek is eens in mijn collectie e-books beland omdat ik het ergens als aanraders was tegengekomen. Op een dode avond de afgelopen weken begon ik er aan. Ik had zin in een luchtig boek. En samengevat, ik had geen beter boek kunnen kiezen voor dat moment denk ik. Hoewel het eigenlijk een standaard romantisch verhaal is van twee jongeren die verliefd worden op elkaar, heeft het verhaal toch ook iets extra. Het heeft een soort van constante onderliggende dreiging die zorgt voor een bepaalde drive in het verhaal. En dat doet je lezen en lezen en verder lezen. Het is een aangenaam verhaal voor tussendoor.

Welke boeken las jij in december?

Getagd , , , ,

6 gedachten over “Gelezen in december

  1. December is nog niet om, ik hoop nog enkele boeken aan mijn lijstje toe te voegen, want: vakantie! Vandaag ben ik begonnen in Matilda, en ik vind het zo leuk!
    Soulmates staat op mijn leeslijst, bedankt voor de tip :-).

  2. Ik las best wel wat boeken in december (of las ze in ieder geval uit, want in sommige was ik in november al begonnen :-)). En ik probeerde deze maand voor het eerst een luisterboek! Reviews van dat alles komen binnenkort online 😉

  3. Ik las in totaal vijf boeken als ik me niet vergis. Want ja, ik ben dus iemand die dat nu al niet meer uit het hoofd kan zeggen. Even gaan spieken dus … ik las twee fantasyboeken én drie romantische verhalen. Jammer genoeg kon het boek dat ik las in de hoop dat het me in kerststemming zou brengen met niet helemaal overtuigen. Het deed me echter wel (nog meer) zin krijgen in warme chocolademelk. Was jij geen chocolademelk-fan? 😉

    1. Yes! Absolute fan van warme chocomelk! 🙂 Heerlijk bij dit weer. Alleen jammer dat ik nu niet naar m’n favoriete koffiebars kan om speciale chocomelk te drinken.

Geef een reactie