Struggle of life

5 drijfveren om alleen te blijven lopen

Photo by Nathalie Désirée Mottet on Unsplash

In tijden van Corona zit sporten in groep er niet meer in. Dat is voor mij nu niet meteen het ergste, want ik sport graag alleen. En ok, je mag nog wel buiten met een gezinslid of een vriend(in), maar voor mij moet dat nu niet meteen. En daar heb ik goeie redenen voor. Welke? Ik zet ze voor jou op een rijtje.

  • Ik loop graag als het mij past. Met de nadruk op mij. Een zonnig momentje op de middag, slecht geslapen en vroeg uit bed of nood aan wat afleiding. Loopschoenen aan en gaan. Ik moet met niemand rekening houden en ik heb geen last van mensen die altijd te laat zijn ;).
  • Ik loop graag in mijn eigen tempo. En dat tempo vind ik ook gewoon het best als ik alleen loop. Loop ik met anderen dan loop ik al eens sneller of trager met de kans om te forceren of net helemaal niet af te zien. En dat laatste is misschien niet eens zo slecht, maar voor het koppeke is het wel fijn dat ik op z’n minst gevoeld heb dat ik gelopen heb.
  • Een zenmomentje met mezelf. Ik moet geen getetter rond m’n kop. Lopen is een zenmomentje, just me, myself and I. Muziek in de oren en Evy Gruyaert die zegt wanneer ik hoe moet lopen. Soms verlies ik mezelf in mijn gedachten, andere momenten is lopen een ware strijd met mezelf. No stress, no drama. Een cadeautje voor mezelf.
Photo by Emma Simpson on Unsplash
  • Ik kies zelf mijn parcours. Ben ik onderweg en heb ik zin in een groter rondje waarvan ik desnoods het laatste stuk te voet afwerk? Dan moet ik met niemand rekening houden. Past dat in mijn agenda, dan doe ik dat gewoon. Ook al moet ik dan nog 15 à 20 min te voet terug naar huis. Als dat zon schijnt, kan ik daar zelfs enorm van genieten.
  • Je ziet veel meer van de omgeving. Als ik alleen ga lopen, ben ik op mezelf aangewezen. Ik kijk voortdurend rond en ik spot regelmatig dieren in de Haspengouwse velden. Of ik doe na mijn loopje nog een ommetje om wat van de natuur te genieten. Dat is pas op adem komen!

Sport jij liever alleen of in groep? En waarom?

Getagd , , ,

3 gedachten over “5 drijfveren om alleen te blijven lopen

  1. Lopen doe ik het allerliefst alleen, en al helemaal in deze tijd. Het is een van de weinige momenten die puur voor mezelf zijn en waarbij ik geen huisgenoten of iemand anders rondom mij heb. Broodnodig om te overleven 🙂

Geef een reactie