Klein en groot geluk

Muzikale helden #2: Isolde Lasoen

Muziek is mijn passie. Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen. Maar behalve het zelf te spelen, luister ik er ook graag en veel naar. Door de jaren heen zijn er wel wat artiesten waar ik aan gehecht ben geraak. Die artiesten zet ik graag in de kijker. Mijn tweede muzikale heldin: Isolde Lasoen.

Ik heb een voorliefde voor Belgische bands en muzikanten. En nog meer voor Belgische vrouwen in bands en als muzikant. Zeker als ze dan ook nog eens achter een drumstel zitten, dat kom je niet vaak tegen. Zo leerde ik Isolde Lasoen kennen als drumster bij Daan. Nochtans was ik niet echt wild van de muziek en vooral van de escapades van Daan. Tot ik wat later eens een meer accoustische set van hem zag in de Academiezaal in Sint-Truiden. Met open mond heb ik zitten luisteren. Ik was helemaal onder de indruk.

Tijdens het optreden zat ik heel de tijd achter Isolde Lasoen en kon ik van dichtbij meevolgen wat ze allemaal deed. Geweldig fascinerend om te zien hoe ze vlot overschakelt van het ene instrument op het andere. En hoe ze dan tegelijkertijd ook gewoon nog eens heel wat zangpartijen meezingt. Dat is enkel weggelegd voor steengoede muzikanten. Sindsdien probeer ik vooral het parcours van Isolde te volgen, nog meer dan dat van Daan. Zo belandde ik dan weer wat later op een optreden van Isolde et les Bens.

Sinds kort maakt ze deel uit van Absynthe Minded. Ook een van die Belgische bands waarvan ik de CD’s de afgelopen jaar grijs gedraaid heb. Een leuke aankondiging in elk geval! Weer een compleet andere setting dan wat ze deed bij Daan of Isolde et les Bens, vind ik persoonlijk. Ik hoop dat ik ondanks de Corona-crisis toch eens een optreden van hen met Isolde als drumster kan bijwonen.

Ik heb ontzettend veel bewondering voor haar muzikaliteit en haar talent. Daar kan ik als amateurmuzikant alleen maar van dromen ;). Blijven oefenen dus.

Wie zijn jouw muzikale helden?

Getagd , ,

Geef een reactie