Boekenwurm

Gelezen: De bende van Venus (Team Mortis #2) – Bjorn Van den Eynde

Boek 1 van de Team Mortis-reeks heb ik verslonden aan hoog tempo. De bibliotheek stelde mijn geduld wat op de proef voor nummer 2 maar een paar weken geleden stond hij gewoon in het rek. Meenemen dus. Het was best wel een dik boek maar het was elke seconde aan leestijd waard.

In het kort

In Parijs wordt al meer dan honderd jaar de legende verteld van de Bende van Venus, een groep knappe tienermeisjes die onschuldige jongens verleidt, drogeert, berooft en soms zelfs vermoordt. Hun herkenningsteken: een venussymbool met een dolk erdoorheen. Nooit is concreet bewijs gevonden dat de bende echt zou bestaan, tot in Noorwegen de bekende archeoloog Edvard Pedersen verdwijnt met zijn vrouw en twee dochters. Op de plaats van de verdwijning vindt de politie slechts één aanwijzing: het venussymbool met de dolk erdoorheen. Wanneer Nielsen persoonlijk bij de zaak betrokken blijkt te zijn, trekt Erika met Felix en Andreas naar Parijs. Haar missie lijkt onmogelijk. Ze moet infiltreren in een meisjesbende die nooit heeft bestaan …

Bol.com

Nummer 2 moet zeker niet onderdoen voor nummer 1. Integendeel, het verhaal is misschien nog wel beter. En dat kom je niet vaak tegen. Ik heb me geen enkel moment verveeld en het boek heeft een ongelooflijke drive. Het verhaal valt nooit stil en Van den Eynde slaagt er in om doorheen het hele verhaal een hoge spanningsboog te steken. De verhaallijn drijft je echt dieper en dieper het boek in.

En ja, het klinkt misschien wel allemaal een tikje onrealistisch. 15-16-jarigen die misdaadbendes gaan ontmaskeren, het klinkt niet zoals het gewone leven. Zeker niet als ze dat verhaal na verhaal doen. Maar toch heb ik op geen enkel moment het gevoel dat ik een verhaal aan het lezen ben dat gebaseerd iets om iets heel onrealistisch. De hoofdpersonages komen veel volwassener over bij momenten dan ze eigenlijk zijn en het verhaal is gewoon goed.

Ondertussen heb ik nummer 3 van de reeks al in huis gehaald en ik twijfel er niet aan dat de volgende delen ook nog gaan volgen. Team Mortis is een ongelooflijke en aangename ontdekking. Een echte topreeks, ook al is het een Young Adult-reeks. Het verhaal moet zeker niet onderdoen voor sommige reeksen voor volwassenen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,95 euro.

Getagd , , ,

2 gedachten over “Gelezen: De bende van Venus (Team Mortis #2) – Bjorn Van den Eynde

Geef een reactie