Boekenwurm

Gelezen: Kristalkinderen (Team Mortis #5) – Bjorn Van den Eynde

Bij mijn voorlaatste bibliotheekbezoekje was ik teleurgesteld dat het vijfde boek uit de reeks er niet was. Ik wilde verder kunnen lezen, maar helaas. Ik moest me duw even bedwingen. Gelukkig was het boek er wel bij mijn laatste bezoekje. In dat korfje en mee naar huis dus.

Kristalkinderen brengt de vaste kliek van Team Mortis naar Kroatië voor wat op het eerste zicht een eenvoudige klus lijkt. Maar als voor de ogen van Nielsen zijn Teamgenoot wordt doodgeschoten en het meisje dat ze moesten meenemen wordt meegenomen, krijgt het verhaal al snel een andere wending. Ook het andere team is niet veilig en kan maar net ontsnappen.

De spanning zit dus meteen in het verhaal, een verhaal dat zich zoals gewoonlijk stapje per stapje helemaal ontplooit. Ook deze Team Mortis kan heel het verhaal lang de spanningsboog hoog houden en Van den Eynde zorgt nog voor een mooie plotwending ook. De sleutel tot succes zou je zeggen. Toch vond ik deze Team Mortis een tikje minder dan zijn voorgangers in de reeks.

Het boek is sowieso dunner dan de meeste Team Mortis-boeken. Het verhaal lijkt me iets minder diepgaand en de troubles tussen Erica en Andreas vind ik ergens ook wat bij de haren getrokken. Maar het is slechts een klein smetje op het voor de rest vlekkeloze Team Mortis-blazoen. Waar ik de andere boeken een vette 5+ zou qua sterren, is deze nog steeds een 4,5 waard.

Net als de rest leest het boek als een trein. Van den Eynde weet je nog altijd mee te trekken in het verhaal en laat je pas los aan het einde. In een paar dagen had ik het helemaal uit en ik kijk al uit naar het volgende. Al hoop ik wel dat dat zesde boek vooral op de eerste vier zal trekken qua verhaallijn.

Lees ook mijn reviews van de vorige delen uit de reeks Team Mortis:

Getagd , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Kristalkinderen (Team Mortis #5) – Bjorn Van den Eynde

Geef een reactie