Boekenwurm

Het Romeo & Juliet-mysterie (Team Mortis #1) – Bjorn Van den Eynde

Een tijd geleden kreeg ik een ebook als recensie-exemplaar van de nieuwste Team Mortis. Ik begon er aan maar had al snel door dat ik totaal de context miste. Ik had nog geen eerdere boeken van Team Mortis gelezen. Dus holde ik naar de plaatselijke bibliotheek en bracht ik Team Mortis #1 mee naar huis. Beginnen bij het begin dus.

IMG_6738

Auteur: Bjorn Van den Eynde
Uitgeverij: Bakermat

En wat ben ik blij dat ik dat deed. Want hoe goed is Team Mortis? Het boek vertelt het verhaal van Erika Storm. Haar ouders stierven een tijd terug als undercoveragenten. Ze heeft nu enkel nog haar demente oma en sinds kort haar vriendje Marco. Maar als ook die voor haar ogen in koelenbloede wordt vermoord en ze zelf met een lading drugs achterblijft, staat heel haar wereld op z’n kop.

Dan komt Brain Bailey komt op de proppen. Ex-agent en hoofdman van een Europese spionagedienst die enkel met jongeren werkt. Ze laat alles achter en stort zich onzeker in het avontuur. Daar kruist ze al snel het pad van haar neef Nielsen en z’n vrienden Andreas en Felix. De vier worden op een missie naar Verona gestuurd. In de plaatselijke balletschool verdwijnen de danseressen die worden verwacht op Juliet te dansen op een belangrijke voorstelling. Team Mortis infiltreert en moet er achter komen hoe alles in elkaar zit.

Het boek heeft heel het verhaal lang een ongelooflijke drive. Het valt op geen enkel moment stil en doet je gewoon verder lezen. Het plot is echt sterk voor een Young Adult-verhaal. De taal is eenvoudig maar heeft tegelijk toch genoeg diepgang. Dat zorgt ervoor dat het boeiend blijft. Het boek combineert een Young Adult-verhaal met een sterk politie-achtig-verhaal. Moeilijk te omschrijven maar in elk geval een goeie combinatie die werkt.

Onlangs kwam er nog een nieuwe Team Mortis uit. De negende al als ik me niet vergis. Ik ga me dus serieus mogen reppen om helemaal bijgelezen te geraken. Aan het leestempo van het boek zal het in elk geval dus niet liggen. Ik kijk wel uit naar deel 2, die gaat op m’n wishlist voor m’n volgende bibliotheekbezoekje. Grappig hoeveel goeie reeksen ik eigenlijk de laatste weken ontdekt heb. Keuzestress, elke keer opnieuw ;).

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,99 euro.

Getagd , , , , , , , ,

6 gedachten over “Het Romeo & Juliet-mysterie (Team Mortis #1) – Bjorn Van den Eynde

Geef een reactie