Boekenwurm

Gelezen in mei

Mei was duidelijk de maand waarin ik mijn leesflow een beetje terugvond. Want ik las zomaar even 4 boeken. Daarnaast ook nog heel wat magazines. De wonderen zijn duidelijk de wereld nog niet uit. Ik hoop dat ik de komende maanden op datzelfde elan verder kan gaan.

Verlies je lezer niet – Marc Mombaerts

Wil je dat het informatieblad van je gemeente, het ledenblad van je vereniging of het personeelsblad van je bedrijf ook echt gelezen wordt? Dan is niet alleen een goede pen belangrijk. Typografie, opmaak, visuals, … zijn net zo essentieel. Maar hoe bereik je met een juiste combinatie van tekst en beeld dat je je lezer onderweg niet kwijtspeelt? Sterker nog, hoe maak je een blad dat de lezer uitnodigt, prikkelt en vasthoudt van begin tot einde? Dat zijn de hamvragen waar Marc Mombaerts zich in “Verlies je lezer niet” over buigt.

Samenvatting Boek.be

Een boek dat ik las voor BlogBoost. Een uitgebreide review vind je daar dus. Maar kort: het levende bewijs dat je je niet altijd mag laten leiden door een titel van een boek ;). Toch kon ik er hier en daar nog wat uit opsteken.

Bloedlijst (Team Mortis #6) – Bjorn Van den Eynde

Een jong Litouws koppeltje komt om het leven, wanneer ze door een beul op wak ijs worden gedreven en verdrinken in duizenden liters ijskoud water. De volgende dag verschijnen de gruwelijke beelden op internet, begeleid door muziek en afgewerkt als een professionele film.

Jeugdspionne Erika Storm lijkt de enige te zijn die als heavy metalmeisje het vertrouwen kan winnen van één van de hoofdverdachten, de Deense gitarist Carsten Akselsen. Maar Carsten is uitermate agressief, heeft een indrukwekkend strafblad en bovendien zit Erika helemaal niet goed in haar vel na de pijnlijke breuk met Andreas.

Kan het tienermeisje samen met Nielsen en Felix de obscure filmmaker ontmaskeren, of bezwijkt ze onder het immense verdriet dat ze moet doorstaan? Zal ze haar eigen leven weer op het juiste spoor krijgen, of krijgt haar belager ook haar te pakken voor de morbide film van zijn leven?

Samenvatting Boek.be

Op Team Mortis kan je rekenen. Om je uit je leesdip te halen. Ik blijf boek na boek verbaasd hoe goed de plotlijnen van Team Mortis in elkaar zitten. En dat voor Young Adult-boeken. Deze is hierin niet anders. Bjorn Van den Eynde slaagt erin om een bepaalde drive in zijn boeken te steken die je gewoon doet verder lezen.

Benieuwd naar de boeken? Ik schreef eerder al een review van boek 1, boek 2, boek 4 en boek 5. Ja, die van boek 4 vergat ik te schrijven, sorry.

De kracht van Nee maak je sterk – Abbie Headon

De kracht van NEE leert je je tijd te waarderen en geeft je de knowhow om je eigen regels te stellen, je koers te vinden en respect af te dwingen. Kleurrijk opgemaakt boek wat lekker wegleest, leerzame stof zonder moeilijke taal en theorieën. Tegen dit boek zeg je geen NEE!

Samenvatting Boek.be

Een leuk, luchtig boek in een mooi, aangename lay-out. Het leest snel. Eigenlijk is het gewoon een bundeling van allerlei trucjes of manieren van omgang die je helpen om makkelijke nee te zeggen. De meeste dingen die in het boek staan, zijn me niet onbekend maar het is wel eens goed dat ze gebundeld worden. Zo heb je alles op één plek verzameld en kan je daaruit plukken wat het meest van toepassing is voor jou. Zou ik het zelf kopen? Niet meteen (ik leende het boek in de plaatselijke bib). Maar ik zou het zeker nog eens opnieuw vastpakken als ik het ergens tegenkom. Zo af en toe eens opfrissen kan geen kwaad in mijn geval.

Brein bedriegt – Peter Vermeulen

Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord ‘Asperger’ in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt een bestseller onder de autismeboeken met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Voor heel wat mensen betekende Brein bedriegt een eerste moment van herkenning en zelfs de uitweg uit een jarenlange zoektocht naar een diagnose.

Sindsdien is het aantal begaafde personen met een diagnose uit het autismespectrum spectaculair toegenomen. Er zijn ook heel wat nieuwe inzichten in het autisme zoals zich dat uit bij mensen met een normale of hoge intelligentie. En naast de toenmalige hardnekkige misverstanden zijn er ook nieuwe ontstaan. Zoals: iedereen is een beetje autistisch. Of: het autistisch brein bedriegt nog steeds …

Samenvatting Boek.be

De samenvatting hierboven is van de herziene uitgave uit 2013. Ik deed het met de versie uit 1999, die vond ik in de plaatselijke bibliotheek. Daardoor heb ik wel wat gemist denk ik. Toch vond ik het een interessant boekje. Ik kwam het ooit tegen in een ander boek en zette het op mijn wishlist. Het is niet meteen op mezelf van toepassing maar het vertelt je wel veel over communicatie met andere mensen. Niet alles is zo evident als het lijkt en daar moeten we ook vaker bij stilstaan als we communiceren met anderen.

En daarnaast nog een dikke shout-out naar Bossy Magazine. Ik las de afgelopen maand 4 nummers uit. Wat een kwaliteitsblad. Ontzettend inspirerend.

Wat las jij de afgelopen maand?

Getagd , , ,

2 gedachten over “Gelezen in mei

  1. Flink gelezen! Die magazines klinken interessant, en dat boek over nee zeggen ook.
    Wat ik gelezen heb, deelde ik onlangs op mijn blog. Voornamelijk fictie, maar ook enkele boeken over burn-out waar ik al enkele weken/maanden in bezig was. Mijn leesflow/-concentratie begint gelukkig terug te komen, ik kan me stilaan beter concentreren op boeken, yay!

  2. Goed gelezen zeg! Ik las vooral terug heel wat YA boeken, maar ook een heel sterk verhaal over Joodse vrouwen in het verzet. De update verscheen gisteren 😉

Geef een reactie