Boekenwurm

Gelezen: De zwarte zon (Team Mortis #4) – Bjorn Van den Eynde

Wat. een. reeks. Ik ben sinds dat eerste boek een enorme fan van Team Mortis. Boek 4 was daarop geen uitzondering, integendeel. Ik prijs me gelukkig dat de plaatselijke bib bijna de hele reeks in voorraad heeft want anders was er duidelijk een nieuwe koopverslaving geboren.

Het vierde boek start logischerwijs waar het derde eindigde. Het leven van Erica hangt aan een zijden draadje. Als ze dan toch terug onder de levenden is, blijkt dat ze niks meer ziet. Maar veel tijd om stil te staan bij de situatie krijgen de leden van Team Mortis niet. Want als de Amerikaanse tienerster Quinn Pillsbury in vreemde omstandigheden verongelukt en ze gebrandmerkt blijkt te zijn met De Zwarte Zon, ontstaan er heel wat vragen die een antwoord moeten krijgen. Nielsen en Felix trekken dus alleen naar Engeland om het mysterie op te lossen.

Van bij de start heeft het verhaal je weer beet. Je leeft ontzettend mee met Erica als ze wakker wordt en niet meer kan zien. Tegelijk voel je de verscheurdheid als Nielsen en Felix naar Engeland worden gestuurd voor een nieuwe missie. Bjorn Van den Eynde houdt de spanningsboog het hele verhaal weer enorm hoog. En dat zorgt er gewoon voor dat je blijft lezen en moeite hebt om het boek aan de kant te leggen. Je wil gewoon weten hoe het verder gaat, dat is in dit boek niet anders.

Ik val misschien in herhaling maar Team Mortis heeft heel straffe verhaallijnen voor een jeugdboekenreeks. Daarnaast is de stijl van Van den Eynde vooral een sterke troef. Hij trekt je van bij de start in het verhaal en laat je nooit meer los. En ook dat is een kunst die weinigen hem nadoen. Ik kan gewoon niet wachten om deel 5 te lezen. Het is echt lang geleden dat een boekenreeks me zo deed uitkijken naar het volgende boek. Ik heb me al vaak afgevraagd waarom ik zolang gewacht heb om aan de reeks te beginnen. Laat dat volgende bibliotheekbezoekje maar komen.

Lees zeker ook mijn reviews van de vorige delen:

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 17,99 euro.

Getagd , , , , , ,

2 gedachten over “Gelezen: De zwarte zon (Team Mortis #4) – Bjorn Van den Eynde

Geef een reactie