Struggle of life

Katrien op dieet #6

Wow, mijn laatste dieet-update is al weer van mei geleden. Intussen zijn we weer meer dan twee maand en een aantal kilo’s en centimeters verder. Hoog tijd om je nog eens mee te nemen in mijn-gevecht-tegen-de-kilo’s-verhaal. Gelukkig is het geen corona-kilo’s-verhaal ;).

Ik zei van in het begin al: het gaat voor mij om meer dan de kilo’s. En dat blijkt de beste motivator te zijn! Op de weegschaal gaat het cijfer een beetje op en neer (eens een kilo meer, eens een kilo minder). Vooral vochtschommelingen, ik ben daar blijkbaar wel heel gevoelig voor. Maar gelukkig daalt dat gewicht over het algemeen wel. Dag per dag kijken heeft in dit geval geen zin, de balans opmaken elke maand wel. Gelukkig zijn er ook nog andere, meer opvallende cijfers om me te motiveren.

Want sinds de laatste ‘opmeting’ ben ik alles bij elkaar weer 7 à 8 cm kwijt. De helft in de taille, de helft op de heupen. Voor mij toch wel de meest motiverende parameter en de meest zichtbare voor de buitenwereld. Die andere motiverende factor is de verhouding tussen percentage vetmassa en spiermassa. Die is minder zichtbaar voor anderen maar is voor mij vooral mentaal een opsteker. In mijn geval daalt de vetmassa en stijgt de spiermassa. Een teken dat het dieet oplevert maar vooral ook mijn sportieve inspanningen opleveren. Dat afzien tijdens het lopen is dus toch niet voor niks ;).

Toegegeven, de laatste weken waren niet eenvoudig. Mijn dipje zorgde ervoor dat ook de maaltijden al eens van de minder gezonde soort waren of dat ik niet meer de fut had om extra groenten voor mezelf klaar te maken. Ik draaide vooral op automatische piloot. Maar de afgelopen weken kon ik me ook herpakken. Het lijf heeft intussen die gezonde voeding echt nodig om goed te kunnen recupereren. Ik maakte weer verse soep, de voorraad spaghettisaus in de diepvries is aangevuld en de groenteschuif in de frigo puilt weer uit (over die foodprepping vertel ik je vrijdag trouwens meer).

Mijn drie weken verlof komen ook op het perfecte moment. Ik hoop alles weer wat meer onder controle te krijgen en ik hoop mijn kooklijstje aan te vullen met nieuwe receptjes. Zodat mijn rugzak weer wat steviger geladen is voor de weken die erna komen. En terwijl wil ik vooral blijven genieten van eten want ook dat is voor mij vakantie. Living the good life maar net iets doordachter dan de vorige jaren ;).

Waar ga jij op zoek naar inspiratie om te koken en nieuwe receptjes? Ik kan het misschien nog gebruiken om mijn kooklijstje aan te vullen ;).

Getagd , , ,

4 gedachten over “Katrien op dieet #6

  1. Ik heb heel wat kookboeken in de kast staan. Qua lichtere gezondere recepten zijn vooral Een kilootje minder van Standaard Uitgeverij en de Super Food boeken van Jamie Oliver een goede inspiratie voor me. Maar ik moet bekennen dat ik veel meer ‘ongezonde’ kook -en bakboeken in mijn kast heb staan dan gezonde. Gelukkig haal ik ook heel veel inspiratie uit magazines en websites. Libelle is echt een van mijn favorieten op dat vlak.

  2. Wat fijn dat joggen een positieve impact heeft bij jou! Hier levert dat jammer genoeg totaal geen resultaat op. Hoe weet jij trouwens dat je centimeters verloren bent & dat je spiermassa stijgt? Want mijn weegschaal vertelt me dat allemaal niet 😉 Tegenwoordig haal ik veel kookinspiratie bij Claudia van Avermaet, Sandra Bekkari en online bij Ellen van Kokerellen en Carolien van On a healthy adventure.

    1. De diëtiste meet dat op! Met de lintmeter en met zo’n machinetje dat zo lichte golven door je lijf stuurt. 😄

Geef een reactie