Struggle of life

9 doelen voor mijn vakantie

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Vanavond gaan mijn drie weken verlof in. Ik wil daar optimaal gebruik van maken. Leuke dingen combineren met een paar klusjes die nog moeten gebeuren. De tijd gebruiken om een aantal dingen te doen die ik echt graag wil doen en die me helemaal ontspannen. Wat staat er op mijn vakantie-wishlist?

 • Veel lezen. Dat mag je toch niet verbazen? Mijn nieuwe boekenbuit van de BIB is al binnen.
 • Dagtripjes. Naar Connectera, naar Reading between the lines en Helsheaven, naar het Schulens Meer … wandelen, natuur, rust. En dichtbij huis.
 • Bloggen. Het is hoog tijd om al die bagage uit dat Postgraduaat Digitale Storytelling te gaan omzetten in de praktijk.
 • Klusjes. Van de vensters een grondige poetsbeurt geven, over wat dingen in huis reorganiseren tot het plafond van de badkamer opnieuw schilderen wegens teveel schilfers.
 • Bewegen. Lopen, wandelen, fietsen, oefeningen voor m’n knie …
 • Digital detoxen. Of toch op zijn minst wat minderen of doordachter. Niet meer doelloos scrollen op een onbewaakt moment.
 • Genieten. Denk ijsjes, terrasjes en een paar keer niet koken en uit eten. Dat is voor mij vakantie.
 • Bijleren. Ik volg nog een aantal online cursussen, onder andere de Insta Summer Challenge van A Digital Story en de plantraining van Structuurjunkie. De vakantie lijkt me het perfecte moment om daar wat vorderingen in te maken.
 • Braingames. De laatste weken ontdekte ik hoeveel ik er eigenlijk van geniet om mijn verstand aan het werk te zetten. Met puzzels, met kruiswoordraadsels, met sudoku’s of andere cijferraadsels …

Heb jij al vakantie gehad of wanneer plan je vakantie? En wat staat er op jouw wishlist om te doen?

Getagd , , ,

5 gedachten over “9 doelen voor mijn vakantie

 1. Ik heb nu ook drie weken verlof (alez week 1 zit er al bijna op helaas) en we hebben veel gelijkaardige doelen op ons lijstje staan. Al is’t bij mij niet per se noodzakelijk om die allemaal te halen. Het belangrijkste is dat de vloer in onze slaapkamer gelegd is zodat we daar weer kunnen gaan slapen en ik onze tijdelijke slaapkamer eens deftig kan opruimen wat dan weer voor véél mentale rust gaat zorgen. Verder; Connecterra wil ik ook graag doen, we gaan een week naar zee nog en daarnaast zal’t ook veel lezen en rustig aan doen zijn 🙂

  Geniet van je vakantie!

 2. Mooie vooruitzichten! Ik heb nu 11 dagen verlof, woensdag ga terug werken voor 2 weken en dan neem ik 14 dagen. Nu was het vooral op het gemak. Volgende vakantie toch wat meer structuur brengen in mijn dagen.

 3. Ha, ik doe mee! Je lijstje is herkenbaar, maar ik wil vooral niet té veel plannen want er loopt nog een kleuter rond ook (en mijn man heeft maar één week vakantie). Hier ook vooral veel lezen, wat bijleren en wat rommelen en opruimen. En hopelijk ook bloggen.
  Geniet van je vakantie! Hopelijk brengt het ons heel wat rust :-).

 4. Dat klinkt als een heerlijke vakantie. Hopelijk zorgt het ervoor dat je je energiepeil weer wat kan bijtanken. Nu maar hopen dat de maatregelen bij jullie niet terug strenger worden want hier is er wel al wat veranderd. Jammer vermits we nog maar amper aan versoepelen waren toegekomen (geen uitstappjes of afspraken op locatie wel drie vriendinnen (1 per keer) bij ons in de tuin op het terras ontmoet om bij te praten. Normaal kwam er morgen een lieve vriendin langs om samen te knutselen maar dat hebben we dus maar geannuleerd nadat de gourverneur een oproep had gedaan om je bubbel te beperken tot je gezin of twee vrienden.

Geef een reactie